Σε καθεστώς ρύθμισης 50.000 οφειλέτες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σε καθεστώς ρύθμισης στο ΙΚΑΕΤΑΜ, βρίσκονται 49.774 από τους περίπου 350.000 οφειλέτες, με ρυθμιζόμενο ποσό οφειλών άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την έναρξη των διατάξεων ρυθμίσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, έχουν υποβληθεί 3.466 αιτήσεις για πάγια ρύθμιση και 8.645 για υπαγωγή στη ρύθμιση «νέας αρχής».

Τα στοιχεία για τον αριθμό των οφειλετών που έχουν τεθεί σε καθεστώς,

έχουν περιληφθεί σε έγγραφο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση της ερώτησης που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις ρυθμίσεις οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, επεσήμανε ότι: «παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις, η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών και νομικών προσώπων, ανταποκρίνονται στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους, αλλά και στην τακτοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέσω των παγίων ή άλλων ρυθμίσεων, μετά τη σχετική αποστολή υπηρεσιακού σημειώματος, καθώς επίσης και με τις διατάξεις του Ν. 4152/2013 για οφειλές μέχρι 31.12.2012 (ρύθμιση νέας αρχής) καθώς και για τις οφειλές από 1.1.2013 και εφεξής (πάγια ρύθμιση)».

Ο ερωτών βουλευτής έχει επισημάνει ότι τα πρόστιμα για κάποιον που δεν εξυπηρετεί μια δόση, είναι δυσβάσταχτα και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα έτσι ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες που χρωστάνε να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για οφειλές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή στον ΟΑΕΕ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα