Σε κατάσταση συναγερμού η Βρετανία – Δεν υπάρχει φόβος άμεσης επίθεσης

Έξτρα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η αστυνομία. Έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας κρίσεων συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός. Η αστυνομία συνιστά ψυχραιμία και δηλώνει ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή αυτήν την χρονική στιγμή.

Λίγα λεπτά μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός κ. Κάμερον ανακοίνωσε συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων για τρομοκρατικές απειλές (Cobra). Η έκτακτη συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και αναμένουμε την ανακοίνωση μετά το πέρας της για να

διαπιστωθεί αν θα ληφθούν και άλλα μέτρα ασφαλείας.

Από το Λονδίνο: Γιώργος Σταύρου

Το πρωί ο Δήμαρχος του Λονδίνου έγραψε στο Twitter ότι η αύξηση των μέτρων στην πρωτεύουσα είναι προληπτική και «οι μυστικές υπηρεσίες δεν βλέπουν άμεση τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο».

Ο αρχηγός της Metropolitan Police για θέματα τρομοκρατίας δήλωσε νωρίτερα: «Ως προληπτικό μέτρο σε όλη τη Βρετανία υπάρχει αυξημένη παρουσία της αστυνομίας σε καίριες περιοχές, όπως κεντρικούς σταθμούς και αεροδρόμια, για την προστασία του κοινού και την παροχή ασφάλειας». Τόνισε επίσης ότι: «Αυτό δεν είναι σε σχέση με οποιοδήποτε συγκεκριμένη πληροφορία για επικείμενη επίθεση».

Επιπλέον να σημειωθεί ότι πολλά αεροδρόμια της χώρας συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου έχουν ήδη ανακοινώσει προληπτική αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Επίσης, τα δρομολόγια των τρένων Eurostar που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες έχουν σταματήσει από το πρωί.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτήν την εβδομάδα οι μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την αστυνομία ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής απειλής σε 10 πολυσύχναστα σημεία του Λονδίνου ταυτόχρονα. Ωστόσο τα τραγικά γεγονότα των Βρυξελλών φαίνεται να πρόλαβαν τα σχέδια τους και τώρα οι διαδικασίες πρόληψης επιθέσεων θα επισπευστούν.

The post Σε κατάσταση συναγερμού η Βρετανία – Δεν υπάρχει φόβος άμεσης επίθεσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα