Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ – Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας

Έντονοι φόβοι για ξέσπασμα μεγάλου και ισχυρού τρομοκρατικού χτυπήματος κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει σημάνει γενικός συναγερμός καθώς όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν πως το επαννενωμένο τρομοκρατικό μέτωπο ετοιμάζει εδώ και καιρό -και μάλιστα πριν την απόδραση του Ξηρού από τις Φυλακές Κορυδαλλου- ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα που θα θέσει εν αμφιβόλλω την διεθνή αξιοπιστία της χώρα ειδικά κατά το διάστημα που η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις ως επικεφαλής

χώρα του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε.

Παράλληλα, ενισχύεται η εκτίμηση ότι στην οργάνωση της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού συμμετείχαν άτομα που κινούνται όχι μόνο στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά σε όλες τις τάσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης». Την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον επανέλαβε, εξάλλου, χθες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που ζήτησε από την κυβέρνηση να συλλάβει τον Ξηρό.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Καθημερινή σε σχετικό ρεπορτάζ, έντονο είναι και το πολιτικό παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επανεξετασθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις. Παράλλληλα, παρά την φαινομενική ηρεμία που θέλει να περάσει στους πολίτες η Κυβέρνηση, ο εκνευρισμός είναι έντονος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, η αστυνομία χθες πραγματοποίησε μπαράζ ερευνών σε σπίτια αντιεξουσιαστών και συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του φυγόποινου τρομοκράτη. Στόχος της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν να τεθεί σε ασφυκτικό κλοιό το συγγενικό και ιδεολογικό περιβάλλον του Ξηρού υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον ανθρώπινων στόχων.

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης σε αρκετές κατοικίες κατηγορούμενων για τρομοκρατία στο παρελθόν σε όλη την Ελλάδα με τους άνδρες της ΕΛΑΣ, εκ των οποίων προσήχθησαν 3 άτομα για παράνομη οπλοκατοχή.

Σε ό,τι αφορά το μπαράζ ερευνών, διάχυτη είναι η αίσθηση στην ΕΛ.ΑΣ. ότι η οργάνωση του σχεδίου απόδρασης του Ξηρού αποτελεί έργο όχι μόνο ατόμων που κινούνται στο περιβάλλον της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά του συνόλου σχεδόν των «τάσεων» του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης».

Τέλος , χθες , ο καταδικασμένος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δημοσιοποίησε επιστολή στην οποία αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με την ΕΥΠ την Αντιτρομοκρατική και τη CIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα