Σε αναζήτηση ψυχραιμίας- Ο «απασφαλισμένος» Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το νόημα της παρέμβασης Σαμαρά

Η εκεχειρία στη ΝΔ αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύθραυστη. Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την ΚΟ του κόμματος, όπου έγινε προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, ήρθε μια σειρά κινήσεων για να καταδείξει πως η εν λόγω πολιτική άσκηση δεν είναι και τόσο εύκολη τελικά. Έτσι, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει να απασφαλίζει εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του σαμαρικού περιβάλλοντος, ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας

Παπαμιμίκος, εμφανιζόμενος στο Mega, ανέφερε πως δεν βάζει και το χέρι του στη φωτιά για το ότι δεν έγινε σαμποτάζ στις εκλογές της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε, ως κεντρικός ομιλητης σε παρουσίαση βιβλίου και συνέστησε «ενότητα και ψυχραιμία», ενώ ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται-για μια ακόμη φορά-ιδιαίτερα προβληματισμένος από τα τεκταινόμενα στη ΝΔ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Θαύματα κατά παραγγελία δεν γίνονται. Ο προεκλογικός αγώνας, με τον τρόπο που διεξήχθη, είχε ήδη ανοίξει σημαντικές πληγές στη ΝΔ και επιπλέον ήρθε και η ακύρωση των εκλογών, ώστε όλα τα προβλήματα που συσσωρεύονταν κάτω από το χαλί να βγουν στην επιφάνεια. Και είναι προφανές πως να χωθούν και πάλι με κάθε τρόπο κάτω από το χαλί τα ίδια προβλήματα δεν είναι εφικτό. Όπως είναι επίσης προφανές πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει πλέον απασφαλίσει-και αυτό δεν κρύβεται.

Ο «απασφαλισμένος» Βαγγέλης Μείμαράκης

Αν απασφαλίσεις μια χειροβομβίδα, αν τραβήξεις δηλαδή την περόνη και αφήσεις τη χειρολαβή, έχεις ελάχιστα δευτερόλεπτα, πριν αυτή σου σκάσει στα χέρια, για να την εκτοξεύσεις. Ο Βαγγέλης Μείμαράκης μοιάζει τις τελευταίες μέρες με μια χειροβομβίδα, από την οποία κάποιος τράβηξε την περόνη. Ο ήπιος Βαγγέλης Μεϊμαράκης της προεκλογικής περιόδου, ο οποίος επέμενε να μιλά πολιτικά και απέφυγε, με σχεδόν απόλυτη επιτυχία, τις ad hominem αναφορές, παρά το προβοκατόρικο σποτάκι του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον εξηντάρη κύριο με το μουστάκι, ανήκει, προς ώρας τουλάχιστον στο παρελθόν. Ο «πολιτικός» κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει τη θέση του σε έναν θυμωμένο υποψήφιο, ο οποίος έχει επιλέξει τον στρατηγικό του στόχο: τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο οι σχέσεις του ήταν ούτως ή άλλως τυπικές εδώ και πολύ καιρό (για να λέμε την αλήθεια, από την εποχή που ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ακόμα πρόεδρος της Βουλής δεν ήταν και πολύ στα πανω τους).

Η τεχνική δυσλειτουργία του συστήματος ήταν κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Ήρθε και το δημοσίευμα του Έθνους, το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί διαρροή Σαμαρά, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός ομνύει πως δεν έκανε καμία διαρροή, και…έδεσε το «γλυκό». Πλέον, ο κ. Μεϊμαράκης μοιάζει εκτός εαυτού. Τη Δευτέρα των εκλογών, έξω από τη Συγγρού, έκανε μια σκληρή, αλλά πολιτική δήλωση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ήρθε από την πλευρά του η διαρροή, πως προτίθεται να παραιτηθεί. Το βράδυ της Δευτέρας βγήκε τηλεφωνικά στον «Ενικό», σε μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη πολλών νεοδημοκρατών ως «γαλάζιο Βατερλό». Την Τρίτη το απόγευμα παραιτήθηκε, αποφεύγοντας να κάνει οιαδήποτε νύξη για τον κ. Σαμαρά, πλην όμως δεν είχε πάρει τη δημόσια στήριξη που, στρατηγικά σκεπτόμενος ζητούσε. Το ίδιο βράδυ δεν εμφανίστηκε στην ΚΟ, για να μην μπει στη διχαστική, όπως εκτιμά ο ίδιος, λογική των ερωταπαντήσεων, πλην όμως βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ είχε επιλέξει τη σιωπή, ξέσπασε εκ νέου. Τα έβαλε με τον Νίκο Τσιούτσια, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Όταν ο κ. Τσιούτσιας πλησίασε το πηγαδάκι που είχε κάνει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης διέκοψε τη φράση του και είπε: «Ήρθε ο Τσιούτσιας. Εγώ φεύγω, γιατί ακούει, το παραφράζει και το μεταφέρει». Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε να φύγει, ο εμβρόντητος Νίκος Τσιούτσιας ψέλλισε κάτι σε στυλ «εγώ πρόεδρε;», για να λάβει την απάντηση του κ. Μεϊμαράκη «για σένα μου λένε ρε Νικόλα». Ο Βαγγέλης Μείμαράκης γύρισε να φύγει, ο Νίκος Τσιούτσιας τον προσέγγισε και στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης του είπε "Εσείς τον ξέρατε τον Κλωνάρη (σ.σ της infosolution). Δεν τον ήξερα εγώ". «Ούτε κατ’ όψιν» απάντησε ο κ. Τσιούτσιας, στεκόμενος έξω από την πόρτα του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, για να ακολουθήσει νέος γύρος. «Τι είπες; Πες μου τι είπες!» φώναζε από την άλλη άκρη του διαδρόμου ο κ. Μεϊμαράκης, για να ακουστεί ο Νίκος Τσιούτσιας να λέει «με αδικείς». Τότε, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέμεινε σε πολύ υψηλούς τόνους, χωρίς να ακούγεται απόλυτα καθαρά, πλην όμως έμειναν οι τελευταίες φράσεις του: "Το άκουσες αυτό που σου λέω; Το άκουσες; Να προσέχεις» είπε και αποχώρησε.

Δεν αποκλείει σαμποτάζ ο Παπαμιμίκος

«Είναι σίγουρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα από εκεί και πέρα όμως, εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοιχτά», δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο Mega. «Βεβαίως και μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ», πρόσθεσε, αφήνοντας και αυτός μετά την Ντόρα Μπακογιάννη αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας. Όσο για το ποιος θα μπορούσε να ευθύνεται, ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε πως αυτό είναι υπόθεση της δικαιοσύνης.

«Ήδη σήμερα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Πλακιωτάκη δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρείας. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή», πρόσθεσε πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ.

Σε επικοινωνία του KoolNews.gr με τον κ. Παπαμιμίκο, ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέροντας πως τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και εξηγώντας πως, δεν λέει ότι έχει γίνει οπωσδήποτε σαμποτάζ, αλλά το αν έχει συμβεί, όπως και το από ποιον, αν υφίσταται θέμα, είναι αντικείμενο προς διερεύνηση από τη δικαιοσύνη. Όπως και να έχει, τα όσα είπε ο κ. Παπαμιμίκος, ο επιβλέπων δηλαδή τη διαδικασία μέχρι την Κυριακή, έχουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ, μέσα στη μέρα, και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ζητήσει με επιστολή του στον Γιάννη Πλακιωτάκη, να κινηθούν οι νομικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας Infosolutions.

Τι ήθελε να πει ο Σαμαράς με το δίπτυχο «ενότητα και σοβαρότητα»

Μετά τις εκλογές, η πρώτη επίσημη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της παρουσίασης βιβλίου του Κωστή Χατζηκωστή, είναι γεγονός: «Σε ό, τι αφορά τα εσωτερικά μας, δυο μόνον λέξεις που όλοι οφείλουν να σεβαστούν. Ενότητα και σοβαρότητα», ανέφερε. Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το KoolNews.gr με τακτικό συνομιλητή του κ. Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια στην κόντρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ο ίδιος, από την Κυριακή και μετά, παρουσιαζόταν ενοχλημένος και στενοχωρημένος από την εικόνα που έβγαλε η παράταξη, εκτιμώντας πως, σε όσα χρόνια είναι βουλευτής (σ.σ. από το 1977), ίσως και να μην έχει ξαναδεί τη ΝΔ σε αυτή την κατάσταση. Αυτός ήταν και ο λόγος που προέβη στην εν λόγω δήλωση, προκειμένου, από τη μεριά του, να συμβάλλει στον κατευνασμό των πραγμάτων. «Ενότητα», λοιπόν, για να διαφυλαχθεί η συνοχή της παράταξης και «σοβαρότητα», μιας και τις τελευταίες μέρες επικρατούν εκφυλιστικές τάσεις που δεν παραπέμπουν σε εικόνα οργανωμένου κόμματος.

Πάντως, πλην του κ. Σαμαρά και ένα άλλο ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Γιάννης Βαρβιτσιώτης εξερράγη με τα όσα συμβαίνουν. «Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν με βαθιά θλίψη και απέραντη οργή διότι όλοι τους μιλάνε για ενότητα αλλά η ενότητα είναι λέξη αυτή είναι άγνωστη σε αυτούς που την μνημονεύουν. Όλοι κάνουν το παν για να μην υπάρξει ενότητα. Ήταν θέαμα της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ; Ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Μεϊμαράκης δεν προσήλθε! Διόρισε αντ’ αυτού τον κ. Πλακιωτάκη, τον κ. Σκατάκη τον κύριο δεν ξέρω πως και δεν πήγε! Είναι θέαμα αυτό; Να μου εξηγήσει κανείς! Έγινε αυτό που έγινε δεν υπήρξε κανένας υπεύθυνος; Γίνεται καμία παραίτηση; Καμία! Είναι πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Φαίνεται ότι ζω σε άλλη εποχή. Φαίνεται ότι δεν έχω εγκλιματισθεί με το καινούριο περιβάλλον που υπάρχει στη ΝΔ» δήλωσε, έμπλεος οργής, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

The post Σε αναζήτηση ψυχραιμίας- Ο «απασφαλισμένος» Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το νόημα της παρέμβασης Σαμαρά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα