Σχέδιο μηνών η απόδραση του Ξηρού – Ποια νέα στοιχεία κρατά στα χέρια της η ΕΛΑΣ

11:34 9/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Μήνες σχεδίαζε την απόδρασή του ο ισοβίτης κρατούμενος και μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, μαρτυρούν τα νεώτερα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα, γι’ αυτό ήταν απόλυτα τυπικός στις προηγούμενες άδειες που λάμβανε, ενώ δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Στην ΕΛΑΣ θεωρούν ότι είχε υποστηρικτική ομάδα από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», οι οποίοι τον φυγάδευσαν στην Αθήνα

ή τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα αξιωματικοί φοβούνται για νέο τρομοκρατικό χτύπημα το επόμενο διάστημα.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους πλέον τα ονόματα των συγγενών του που τον βοήθησαν να εξαφανιστεί από την Χαλκιδική, το πρωί της Κυριακής λίγο αφότου έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχαν συνεχείς επαφές των «Πυρήνων» και άλλων ενόπλων με τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και καταστρώθηκε το σχέδιο διαφυγής του.

Και δεν θεωρούν τυχαίο γεγονός το περίφημο γλέντι την Πρωτοχρονιά του Χριστόδουλου Ξηρού με τη συμμετοχή κρατούμενων-μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως και το απειλητικό κείμενο της οργάνωσης που αναρτήθηκε την Τρίτη σε σελίδα που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, ο «έμπειρος» Χριστόδουλος Ξηρός θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην επιχειρησιακή δράση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα