Σαμαράς: Τη χώρα τη σώσαμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ- Μετά τον ΤΑP σειρά έχει η ΑΟΖ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τρικομματική κυβέρνηση, την ΕΡΤ αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση του αγωγού ΤΑP ενώ ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

«Η παράταξη μας, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε

την Ελλάδα, που την έβαλε στην Ευρώπη είναι απόψε εδώ και κάνει αυτό που έκανε πάντοτε- το χρέος μας προς την πατρίδα. Πριν τρία χρόνια, την ίδια περίοδο που η Ελλάδα έμπαινε στην περιπέτεια του μνημονίου, ανατράπηκαν ισορροπίες αλλά μείναμε όρθιοι. Πριν ένα χρόνο αναλάβαμε τη διακυβέρνηση σε δραματικές συνθήκες και ενώ οι περισσότεροι έβλεπεαν έξοδο μας από το ευρώ μέσα σε ένα χρόνο αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας και σταθεροποιήσαμε την πατρίδα μας. Βάλαμε τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη και όσο μένουμε σε αυτό το δρόμο δεν θα αργήσει να έρθει» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ βάζουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και την καθιστούμε κέντρο επενδύσεων. Όλα αυτά αποστομώνουν τους προφήτες της καταστροφής. Αυτή η είδηση ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων αλλά δεν θα είναι η τελευταία. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να αποκαταστίσουμε τις αδικίες, να ελαφρύνουμε τον κόσμο μέσα από πρωτογενή πλεονάσματα».

«Εμείς ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου δεν πρέπει να έχεις ανάγκη τα δανεικά» παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και έκανε εκτενή αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκρατικοποιήθηκε ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΣΦΑ και σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ. Κάποιοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν αλλά δεν ήξεραν πως πίσω από αυτό ήταν η επιλογή του ΤΑΠ. Πρότιμώ να διαψεύδεται ο κύριος Τσίπρας και να κερδίζει η Ελλάδα παρά το αντίστροφο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μπαίνουμε στη σκακιέρα των ενεργειακών συσχετισμών και εκτός από σταθμός μεταφοράς ενέργειας θα γίνουμε και παραγωγός ενέργειας. Προωθούμε σχέδιο για να θωρακίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ΑΟΖ. Διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα και θα τα αξιοποιήσουμε» σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά σημείωσε πως το έργο της ανάταξης και διάσωσης της Ελλάδας δεν ήταν έργο μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως με τη δικομματική πλέον κυβέρνηση σχεδιάζει να εξαντλήσει την τετραετία.

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την αυτοκριτική του σημείωσε όμως πως η χώρα δεν γυρίζει πίσω και δεν θα επιτρέψει να υπάρχουν συντεχνίες που κανείς δεν φοβάται να αγγίξει. «Επειδή μου αρέσει να τα λέω ξώφαλτσα στην ΕΡΤ διορίζαμε και εμείς και το ΠΑΣΟΚ αλλά διορίζαμε κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικα.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σαφή αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό σημειώνοντας πως αυτός δεν είναι τα αρχαία ερείπια και τα γύψινα αγαλματίδια που πωλούνται στους τουρίστες αλλά αντίθετα ένα σύστημα που απάντησε στα μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου. «Tα πάντα ειπώθηκαν εδώ, τα πάντα έγιναν εδώ αλλά εμείς περιφρονούμε αυτόν τον πολιτισμό. «Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας παράδοσης δεν είναι η επιστροφή στο παρελθόν αλλά άνοιγμα στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Σαμαράς ο οποίος τόνισε πως σε μια περίοδο που Αμερικανοί, Κινέζοι, Ρώσοι στρέφονται στον πολιτισμό μας και ερμηνεύουν Πλάτωνα, Αριστοτέλη και Πατέρες της Εκκλησίας εμείς τι θα κάνουμε; Θα κάτσουμε σιωπηλοί και θα κοιτάμε αδιάφορα;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Για την επόμενη τετραετία ο πρωθυπουργός προανήγγειλε -και έθεσε ως προσωπικό στόχο- την μείωση των φόρων και την επιβολή ποσοστού 15% στις επιχειρήσεις σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό δεν θα γίνει σε μία μέρα. Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της λαθρομετανάστςευσης ενώ ο κ. Σαμαράς εξήρε το έργο της Αστυνομίας στην προσπάθεια επιβολής ασφάλειας στις ελληνικές πόλεις και τόνισε πως ελευθερία και ασφάλεια είναι δύο έννοιες που συνδέονται στενά.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούντα λέγοντας πως «Θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα, θα σε υποχρεώσουμε να κάνεις θαύματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα