Σαμαράς: Μιλήσαμε σαν καλοί φίλοι – Τετ α τετ με Καραμανλή σε ψαροταβέρνα

«Μιλήσαμε σαν δύο καλοί φίλοι» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους συνεργάτες του σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή σε ψαροταβέρνα.Η συνάντηση έγινε με στόχο να διαλυθούν οι όποιες διαφορές και παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους δύο άνδρες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει Το Βήμα. Μάλιστα, η συνομιλία τους χαρακτηρίζεται σαν άκρως ενδιαφέρουσα, από ανθρώπους που γνωρίζουν το παρασκήνιο ενώ οι δυο τους είχαν

την ευκαιρία να συζητήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Επίσης, η συνάντηση έγινε και στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει το Μαξίμου για εσωκομματική και ενδοκυβερνητική ηρεμία καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα Σαμαράς – Καραμανλής δεν είχαν ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεταξύ τους παρεξηγήσεις.

Πριν από τη συνάντηση, ο Κώστας Καραμανλής είχε τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά για να λυθούν οι παρεξηγήσεις περί «εσωκομματικών ζυμώσεων».

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε κρύψει τις ενστάσεις του για κάποιες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής αλλά παρ’ όλα αυτά στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και φέρεται να του ξεκαθάρισε ότι δεν ενισχύει τις επιθετικές ενέργειες ορισμένων βουλευτών που χαρακτηρίζονται από τα ΜΜΕ ως «καραμανλικοί».

Ο Αντώνης Σαμαράς διαπίστωσε την στήριξη του Κώστα Καραμανλή και είπε σε συνομιλητές του ότι «μιλήσαμε για όλα ως καλοί φίλοι που είμαστε».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες έκαναν εκτενής ανάλυση της πολιτικής κατάστασης και εξέτασαν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, με τον κ. Σαμαρά να ενημερώνει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία διάθεση εμπλοκής σε διάφορες εσωκομματικές διεργασίες και κινήσεις.

Σε συναντήσεις που είχε στο πολιτικό του γραφείο με στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής είχε τονίσει πως δεν υπάρχει άλλη λύση πλην του κ. Σαμαρά, ενώ είχε αρνηθεί κάθε σενάριο περί μεταβατικού πρωθυπουργού από την τρέχουσα Βουλή.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα