Σάλος με το βίντεο- διαφήμιση σπουδαστών Κινηματογράφου, όπου μία Μερσεντές σκοτώνει τον ανήλικο Χίτλερ [βίντεο]

Σάλο και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έργο φοιτητών κινηματογράφου της Γερμανίας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα υποτιθέμενο διαφημιστικό σποτ της Mercedes- Benz σε πλαίσιο συμμετοχής τους σε φεστιβάλ. Το φιλμάκι πήρε βραβείο καλύτερης διαφήμισης στο Φεστιβάλ «Πρώτα Βήματα», σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Το βίντεο πραγματεύεται ένα τροχαίο, θύμα του οποίου είναι ένα μικρό αγόρι. Το τροχαίο έχει πολλές πολιτικές προεκτάσεις.

Το σενάριο έχει ως εξής:

Ένα αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας (φυσικά μάρκας Mercedes- Benz) κινείται στο δρόμο ενός αυστριακού χωριού. Από το τοπίο, αλλά και την ενδυμασία των προσώπων γίνεται σαφές ότι η σκηνή εκτυλίσσεται στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Το αυτοκίνητο είναι άρτια εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα κι έτσι αποφεύγει συστηματικά όλα τα παιδιά που παίζουν ελεύθερα στο δρόμο. Όλα εκτός από ένα...

Αυτό το νεαρό αγόρι, όχι μόνο δεν το αποφεύγει, αλλά και πέφτει επίτηδες πάνω του. Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο: Από τη σύγκρουση το παιδί πέφτει (προφανώς) νεκρό στο χωματόδρομο. Εκείνη τη στιγμή ακούγεται η φωνή της μητέρας του, που ψελλίζει σοκαρισμένη: «Άντολφ, Άντολφ!». Στιγμιαία, καρέ ενός δευτερολέπτου, μάς δείχνει τη μορφή του ενήλικου Αδόλφου Χίτλερ, ενώ αμέσως μετά, το πλάνο δείχνει μια πινακίδα όπου αναγράφεται το όνομα του χωριού «Braunau». Πρόκειται για το χωριό όπου γεννήθηκε ο ναζί καγκελάριος της Γερμανίας.

Τέλος εμφανίζεται το σλόγκαν της υποτιθέμενης διαφήμισης «Εντοπίστε τον κίνδυνο πριν εμφανιστεί», τη στιγμή που το παιδί κείτεται στο χώμα με τα πόδια και τα χέρια του να κάνουν το σήμα του αγκυλωτού σταυρού.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει ως τώρα στο YouTube πάνω από 650.000 προβολές, γεγονός που δεν άφησε αδιάφορη την Daimler. Η εταιρεία χαρακτήρισε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο θάνατος ενός παιδιού για να γυριστεί το βίντεο και ζήτησε από τους φοιτητές που το εμπνεύστηκαν να προσθέσουν τη φράση «Πρόκειται για βίντεο φοιτητών και δεν έχει καμία σχέση με την Daimler AG ή την Mercedes-Benz».

Keywords
Τυχαία Θέματα