Ρύθμιση στα δάνεια με 4ετή περίοδο χάριτος

Tο Eurogroup της Τρίτης, ο αυξανόμενος αριθμός νοικοκυριών στα οποία διακόπτει η ΔΕΗ το ρεύμα και η αγωνία όσων χρωστάνε στις τράπεζες ξεχωρίζουν σήμερα στον Τύπο.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «30.000 διακοπές ρεύματος τον μήνα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «συσκότιση λόγω χρεών!… Περίπου 30.000

είναι οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται κάθε μήνα σε όλη την Ελλάδα και οφείλονται στη μη εξόφληση χρεών προς τη ΔΕΗ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Στην ουρά 62.000 για το εφάπαξ».

Η εφημερίδα γράφει ότι «όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι κάνουν ουρά και υποβάλλουν σωρηδόν αιτήσεις για να πάρουν το εφάπαξ, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τα χειρότερα ενός κράτους που δείχνει να διαλύεται».

ΕΘΝΟΣ: «Στοπ στη βία!».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «απαράδεκτα γεγονότα βίας, με διαδηλωτές να επιτίθενται κατά του Γερμανού προξένου έξω από τη ΔΕΘ και κουκουλοφόρους στο Πολυτεχνείο να στέλνουν φοιτητές στο νοσοκομείο, επιβαρύνουν το ήδη φορτισμένο κλίμα και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Οι Ρώσοι πάνε… πόλεμο!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το γιγαντιαίο καταδρομικό «Μόσκβα» απέναντι στη βρετανική αρμάδα στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αυξήσεις από τη ΔΕΗ ενώ οι πολίτες δεν πληρώνουν».

Η εφημερίδα γράφει ότι «με μαζικές αποκοπές ηλεκτροδότησης απαντά η ΔΕΗ στο διαρκώς αυξανόμενο κύμα καταναλωτών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Στον αντίποδα, δε, της αδυναμίας όλο και περισσότερων καταναλωτών να πληρώσουν το ρεύμα, δρομολογείται νέα αύξηση στα τιμολόγια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού από τις αρχές του 2013, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει και το 20%».

ΕΣΤΙΑ: «Επιδιώκεται ταχεία ανάκαμψις».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός προσπαθεί σε κάθε δήλωση ή ομιλία του να τονώση το ηθικό των πολιτών. Και πολύ καλά κάνει. Διότι αν εκλείψη η ελπίδα από τους πολίτες, τότε καμμία ανάκαμψις και καμμία ανάπτυξις δεν μπορεί να έλθη».

Η ΑΥΓΗ: «Καψώνι μέχρι τις γερμανικές εκλογές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τρενάρει το Βερολίνο για μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013 την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Μεσοβέζικη λύση για έλλειμμα και χρέος προωθεί στο Eurogroup της Τρίτης ο Σόιμπλε. Ερμαιο των γερμανικών σχεδίων η κυβέρνηση Σαμαρά».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Στεγαστικά: Ρύθμιση για δάνεια με τετραετή περίοδο χάριτος».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ευνοϊκότερο επιτόκιο και δυνατότητα αντίστοιχης (4ετούς) επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου έως και τα 40 έτη, άνευ ορίου ηλικίας για το δανειολήπτη, είναι η βασική πρόταση της κυβέρνησης στη ρύθμιση που θα καταθέσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μας εκσυγχρονίζουν».

Η εφημερίδα γράφει ότι «διά ροπάλου… είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι της Α. Μέρκελ να επιβάλουν… τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Οι διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από τη ΔΕΘ ενάντια σ΄αυτή τη ζοφερή προοπτική του Μνημονίου 3 το κατάλαβαν πολύ καλά

Keywords
Τυχαία Θέματα