Ρατσιστικό μίσος από Βρετανούς ακροδεξιούς μετά τον αποκεφαλισμό του στρατιώτη

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στην Μεγάλη Βρετανία μετά την σοκαριστική δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη δια αποκεφαλισμού που διέπραξαν δύο ισλαμιστές στην μέση του δρόμου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την Αστυνομία τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί έξαρση ρατσιστικής βίας και λόγου και οι αρχές φοβούνται για αντίποινα.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις έχουν σημειώσει ραγδαία έξαρση καθώς και το αντιμουσουλμανικό μίσος. Η Αστυνομία μπορεί να συνέλαβε μέχρι στιγμής άλλους τρεις άντρες (πλην των δύο δραστών) και τους ανακρίνει για τη δολοφονία του 25χρονου Lee

Rigby, ωστόσο το Σαββατοκύριακο 1.500 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία στο Νιούκαστλ, με βασικό σύνθημα το όνομα του αδικοχαμένου στρατιώτη.

Την ίδια ώρα στο twitter τα ρατσιστικά μηνύματα πέφτουν βροχή με την Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς στο Νιούκαστλ 350 ακτιβιστές πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας «Ναζιστές, εξαφανιστείτε από τους δρόμους μας» και οι αστυνομικοί την τελευταία στιγμή απέτρεψαν «μετωπική σύγκρουση» των δύο διαδηλώσεων.

Το ακροδεξιό κόμμα της Βρετανίας ανακοίνωσε πως το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα διοργανώσει διαδήλωση στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο στρατιώτης. Ηδη έχει κυκλοφορήσει σχετικό βίντεο στο οποίο αναφέρει: «Σας επηρέασε κι εσάς ο τρόμος του Woolwich (σ.σ. Το μέρος όπου έγινε η δολοφονία). Συνδράμετε τη βρετανική αντίσταση!».

Η αντιρατσιστική οργάνωση «Faith Matters» ανέφερε ότι έχει δεχτεί πάνω από 150 καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις στη Βρετανία μετά τη δολοφονία, αριθμός δεκαπλάσιος από τον συνηθισμένο. Αντρες επιτίθενται σε μετανάστες στο δρόμο ενώ αναφέρθηκαν και βανδαλισμοί τζαμιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα