Ραντεβού Γκιρτζίκη – Καραγκούνη για τον προπονητή της Εθνικής

Συνάντηση θα έχει ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης και ο διευθυντής της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης το μεσημέρι της Τετάρτης (28/1) που κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό θα κρίνει τον επόμενο προπονητή της Εθνικής ομάδας...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Ο Γιώργος Καραγκούνης το προηγούμενο διάστημα είχε ταξιδέψει στην Μαδρίτη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Σέρχιο Μαρκαριάν, που μέχρι πρότινος είναι ψηλά στη λίστα των ανθρώπων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για να αναλάβει

την θέση του προπονητή. Ο «Κάρα» συζήτησε με τον πρώην προπονητή του Τριφυλλιού, έκαναν μια πρώτη επαφή, χωρίς να επέλθει η συμφωνία, αλλά ούτε και η διαφωνία.

Επιπλέον, ο Γιώργος Καραγκούνης είχε συνάντηση και με τον Μίτσελ, όπου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι στην ανεργία. Οι δυο τους είχαν μια πρώτη συνάντηση με τον Ισπανό τεχνικό , ο οποίος το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ωστόσο όπως είπε θα ήταν δύσκολο να αναλάβει την Εθνική λόγω Ολυμπιακού.

«Ο Καραγκούνης μου πρόσφερε την ευκαιρία να προπονήσω την ελληνική εθνική ομάδα. Αυτό είναι, αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να συμβεί. Υπάρχουν παίκτες που συμφωνούν με τη συνεργασία, αλλά υπάρχουν και διαφορές και δεν ξέρω πως θα ακουγόταν στον Ολυμπιακό», ήταν τα λόγια του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ τυγχάνει να έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό, τόσο του προεδρείου της ΕΠΟ, όσο και του αθλητικού τμήματος στην Εθνική, καθώς άπαντες αναγνωρίζουν το έργο και την δουλειά που πρόσφερε στον Ολύμπιακό. Ωστόσο, όμως, ο ίδιος είναι πολύ πιθανό να έβαλε ένα φρένο και να μην θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην προηγούμενη ομάδα του, σε τελική ανάλυση.

Στο ραντεβού του Γιώργου Γκιρτζίκη με τον Γιώργο Καραγκούνη την Τετάρτη (28/1) το μεσημέρι θα συζητηθεί το θέμα του προπονητή. Να ξεκαθαρίσουμε, σε αυτό το σημείο, πως στη συνάντηση δεν θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο προπονητής καθώς υπάρχει μια διαδικασία που θα πρέπει να τελεστεί.

Ποια είναι η διαδικασία μέχρι να ανακοινωθεί ο προπονητής;

Αρχικά ο Γιώργος Καραγκούνης οφείλει να ενημερώσει τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ για τις συναντήσεις που είχε με υποψήφιους προπονητές (Μαρκαριάν, Μίτσελ). Ύστερα, θα κουβεντιάσουν τα υπέρ και τα κατά του κάθε υποψήφιου και να αποφασίσουν σε ποιο όνομα θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους. Ακολουθεί η συζήτηση για τα χρήματα και το ποσό που μπορούν να διαθέσουν για τον νέο προπονητή. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ο Καραγκούνης, που έχει εξουσιοδοτηθεί να κάνει συναντήσεις ενημερώνει τον υποψήφιο πως το Δ.Σ θα αποφασίσει και έτσι το όνομα του προπονητή περνάει στο Δ.Σ της ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία να αποφασίζει αν συμφωνεί, ή αν διαφωνεί, οπότε ακόμη υπάρχει αρκετός δρόμος.

Πάντως ο Γιώργος Καραγκούνης, δεν θα ενημερώσει τον Γιώργο Γκιρτζίκη μόνο για τους Μαρκαριάν και Μίτσελ, αλλά και για άλλους Έλληνες προπονητές που έχουν στην λίστα τους και το μόνο βέβαιο είναι πως ο «Κάρα» θα πραγματοποιήσει κι άλλες συναντήσεις. Στο στρατόπεδο της Εθνικής, έχουν ως μέλημα να έρθουν σχετικά γρήγορα, όχι βιαστικά, σε συμφωνία με προπονητή, για τον λόγο ότι πρέπει να έχει αρκετό χρονικό περιθώριο έτσι ώστε να μελετήσει την ομάδα, τα δεδομένα, τους παίκτες και να ανατρέψει τα βαθμολογικά δεδομένα και να οδηγήσει την ομάδα στην τελική φάση του Euro 2016 στην Γαλλία.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο επόμενος αγώνας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι στις 29/3 στην Βουδαπέστη, με την Ουγγαρία για την 5η αγωνιστική του ομίλου.

The post Ραντεβού Γκιρτζίκη – Καραγκούνη για τον προπονητή της Εθνικής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα