Ψηφίζουμε γεμιστά! Συνταγή για κολοκυθάκια αβγολέμονο

Από τις λατρεμένες καλοκαιρινές συνταγές, τα κολοκυθάκια με αβγολέμονο είναι πιο εύκολα από αυτό που φαντάζεσαι. Η γεύση τους, δε, σε ξεπερνά ενώ το ψωμί και η φέτα τα συνοδεύουν μοναδικά.

Υλικά

10-12 κολοκυθάκια μέτρια προς μεγάλα600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος1/2 φλιτζ. ρύζι τύπου καρολίνα2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος2 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος2 αβγά3/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο2 λεμόνια (το χυμό)Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε οριζόντια

ένα φετάκι από τις δύο άκρες. Με το ειδικό εργαλείο ή ένα μικρό κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό, το οποίο κρατάμε. Αλατίζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε όρθια σε πλατιά, βουτυρωμένη κατσαρόλα που να τα χωράει σε μια σειρά, αν και δεν πειράζει να μπουν μερικά από πάνω.

Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, τα μυρωδικά, 1/2 φλιτζ. τσαγιού από τη σάρκα των κολοκυθιών, ψιλοκομμένη, ένα ασπράδι από τα αβγά ελαφρά χτυπημένο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι 1 εκ. πριν από το τελείωμα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όσο νερό χρειάζεται για να μισοσκεπαστούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά 1 ώρα. Για να φτιάξουμε το αβγολέμονο, χτυπάμε το ασπράδι να αφρατέψει ελαφρά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό, προσθέτουμε το ασπράδι, χτυπώντας και, σιγά σιγά το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, χτυπώντας συνέχεια και γρήγορα.

Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινούμε να αναμειχθεί. Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα, ανακινώντας αρκετές φορές την κατσαρόλα. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια περιχυμένα με αβγολέμονο και το υπόλοιπο σε μπολ.

The post Ψηφίζουμε γεμιστά! Συνταγή για κολοκυθάκια αβγολέμονο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα