Ψάχνουν εξήγηση για τις πράξεις του μακελάρη Μπρέιβικ στην άρρωστη σχέση με την μάνα του

Η αλλόκοτη σχέση του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ με την μητέρα του ίσως να είναι η πραγματική αιτία για το μακελειό της 22ης Ιουλίου του 2012 στο νησί Ουτόγια με 77 νεκρούς και 300 τραυματίες.

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το μακελειό, ο Μπρέιβικ υποστήριξε ότι όλα τα έκανε για να δημιουργήσει μία κυρίαρχη άρια νορβηγική φυλή και να προστατέψει την χώρα από τους Μουσουλμάνους. Ποια είναι όμως η βαθύτερη αιτία που όπλισε το χέρι του Μπρέιβικ; Πώς είναι ο ψυχισμός αυτού του ανθρώπου και ποιος τον επηρέασε ψυχικά και σωματικά;

Στο

βιβλίο «Ένας από εμάς, η ιστορία του Άντερς Μπρέιβικ και η σφαγή στη Νορβηγία» (One Of Us, The Story Of Anders Breivik And The Massacre In Norway), υπάρχει μία σοκαριστική πτυχή της ζωής του Μπρέιβικ. Σύμφωνα με αυτή, για την εξέλιξη του Άντερς σε ένα σχιζοφρενή δολοφόνο φταίει η μητέρα του και η καταπιεστική σχέση που είχε μαζί της. Μάλιστα, η συγγραφέας αφήνει υπονοούμενα ακόμα και για αιμομιξία.

Η Βενς Μπέρινγκ μύησε τον γιο της στη σεξουαλικότητα από την ηλικία μόλις των τεσσάρων ετών. Οι δυο τους κοιμόνταν στο ίδιο κρεβάτι και είχαν «πολύ στενή σωματική επαφή», ανέφεραν ψυχιατρικές αναφορές πριν από την δίκη του. Μάλιστα, η ίδια η Βενς είχε αποκαλύψει σε αστυνομικούς πως ο γιος της, της είχε αγοράσει ένα σεξουαλικό βοήθημα για να την παρηγορήσει μετά από ένα χωρισμό της ενώ την ρωτούσε συχνά-πυκνά αν το χρησιμοποιούσε.

Η συγγραφέας του βιβλίου υποστηρίζει ότι η παράξενη σχέση του Μπρέιβικ με την μάνα του ξεκίνησε από τη... μήτρα: «Με κλωτσάει λες και θέλει να με βασανίσει» παραπονιόταν εκείνη, που μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι είχε σκεφτεί ακόμη και την έκτρωση. Αργότερα την είχαν ακούσει να λέει στο μικρό τότε γιο της: «εύχομαι να ήσουν νεκρός».

Η σχέση μάνας-γιου περιγράφεται ως «ξεκάθαρα παθολογική». Η συγγραφέας του επίμαχου βιβλίου συνάντησε τον Μπρέιβικ έξι μήνες μετά την καταδίκη του και γράφει πως «ανάμεσα σε άλλα, απεχθανόταν τη μητέρα του» και δεν αποκλείει όσα έκανε να ήταν μια πράξη εκδίκησης. Λίγους μήνες μετά, η μητέρα του μακελάρη πέθανε από καρκίνο του μαστού.

Όταν τον Ιούλιο του 2012 ενημέρωσαν την Βενς για τις πράξεις του γιου της, εκείνη είχε πει ψυχρότατα: πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό; Η συγγραφέας του βιβλίου θεωρεί πως αυτή η φράση σήμαινε πως ίσως η Βενς αισθανόταν υπεύθυνη για τις πράξεις του γιου της.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Βενς είχε ανάλογη σχέση με την μητέρα της και έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, όπως και η μητέρα της, ενώ ο πατέρας του Μπρέιβικ ήταν ένας ψυχρός Νορβηγός διπλωμάτης, που δεν προσέφερε στο γιο του την προστασία που είχε ανάγκη. Όταν ο Άντερς ήταν έξι μηνών, η οικογένεια μετακόμιζε στο Λονδίνο αλλά η Βενς δεν άντεξε, πήρε τον γιο της και την ετεροθαλή αδερφή του και επέστρεψαν στο Όσλο.

Μάλιστα, κάποτε η μητέρα του αποφάσισε πως δεν μπορούσε να ασχολείται επτά ημέρες την εβδομάδα με τον γιο της. Και τα Σαββατοκύριακα τον άφηνε σε ένα νεαρό ζευγάρι. «Κάποτε, τους ρώτησε αν ο Άντερς μπορούσε περιστασιακά να πιάνει το πέος του άνδρα. Θεωρούσε πως ήταν σημαντικό για τη σεξουαλικότητα του αγοριού», αναφέρει το βιβλίο.

The post Ψάχνουν εξήγηση για τις πράξεις του μακελάρη Μπρέιβικ στην άρρωστη σχέση με την μάνα του appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα