Προβάδισμα Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

10:39 5/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Μεγάλο προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του για το δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζει ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Alalysis που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Στο ερώτημα “ποιον θα θέλατε για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;” τα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσω αυθόρμητων απαντήσεων (από ανοιχτή λίστα πιθανών υποψηφίων) δείχνουν ένα σαφέστατο προβάδισμα

του κ. Μπουτάρη, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή περίπου του 1/3 των ερωτηθέντων (30%), και ακολουθούν μακράν οι κ. Ιωαννίδης και Καλαφάτης με 7%, στο 2% είναι οι κ. Γκιουλέκας (ο οποίος δήλωσε προ εβδομάδων ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος) και Μηταφίδης, ενώ 1% συγκεντρώνουν οι κ. Μάτης, Καζάκος αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος πάντως δεν δύναται έτσι κι αλλιώς να είναι υποψήφιος, ωστόσο κάποιοι από τους ερωτηθέντες τον επέλεξαν. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τέσσερις στους δέκα ουσιαστικά δεν τοποθετήθηκαν, καθώς άλλοι δήλωσαν πως δεν έχουν συγκεκριμένη προτίμηση (12%), ενώ το 28% απέφυγε να απαντήσει.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίζει τα ισχυρότερα ερείσματα σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ιωαννίδης σε ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΧΑ και ο κ. Καλαφάτης σε ΝΔ και ΧΑ.

Τον κ. Μπουτάρη κρίνει “θετικά και μάλλον θετικά” το 56% (ήταν 45% τον Νοέμβριο του 2010) και “αρνητικά και μάλλον αρνητικά το 42% (ήταν 45% τον Νοέμβριο του 2010). Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους υπόλοιπους είναι: Ιωαννίδης 41% θετικά, 36% αρνητικά, Καλαφάτης 36% θετικά, 32% αρνητικά, Μηταφίδης (22%-16%), Μάτης (16%-13%), Σιμόπουλος (14%-12%), Καζάκος (11%-11%) και Δελλής (10%-12%).

Αξιολόγηση έργου: Θετικό το πρόσημο για τη δημοτική αρχή

Η αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής καθώς και η γνώμη των Θεσσαλονικέων ως προς τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους περιλαμβάνονται στο δεύτερο σκέλος της έρευνας.

Το πρόσημο για τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης είναι θετικό, καθώς το 54% των ερωτηθέντων αξιολογούν ως “μάλλον θετικό” το έργο της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, έναντι 36% που το αξιολογούν ως “μάλλον αρνητικό”.

Θετικά αποτιμά το έργο της δημοτικής αρχής το 37% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58% του ΣΥΡΙΖΑ, το 87% του ΠΑΣΟΚ, το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 31% του ΚΚΕ, το 39% των ΑΝΕΛ και το 42% της ΧΑ. Αρνητικά το αξιολογούν το 52% της ΝΔ, το 34% του ΣΥΡΙΖΑ, το 8% του ΠΑΣΟΚ, το 12% της ΔΗΜΑΡ, το 50% του ΚΚΕ, το 56% των ΑΝΕΛ και το 57% της ΧΑ. Ως προς τις δημοτικές κοινότητες τις καλύτερες επιδόσεις της σημειώνει η δημοτική αρχή σε Τριανδρία (60% θετικές γνώμες) και 4η Δ.Κ. (56%) και τις χειρότερες στην 5η Δ.Κ. (51% θετικές γνώμες, 38% αρνητικές).

Keywords
Τυχαία Θέματα