Πρωτοσέλιδα: Στη σύνταξη με πλασματικά έως και 17 χρόνια νωρίτερα

Η επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αλλαγές στο Δημόσιο και οι συντάξεις είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδοι Τίτλοι:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέο πείραμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Χάνουν όλοι τα σπίτια τους! Και θα καταβάλλουν ενοίκιο (που θα επιδοτείται) για να μη μείνουν άστεγοι. Οι πολλοί θα πληρώσουν πάλι για τους λίγους! Πώς σώζονται οι τράπεζες (που δεν θα χάσουν ευρώ)».

ΕΘΝΟΣ:

«Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «Σε νέα διαδικασία επιλογής και πριμοδότησης των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Προβλέπονται αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούνται σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Πλειστηριασμοί αντί για προστασία»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «στο κενό ρίχνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων με «κόκκινα» δάνεια η κυβέρνηση, καθώς τους «σπρώχνει» να γίνουν… ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια, τα οποία θα περάσουν στην ιδιοκτησία των τραπεζών, αφού απορρίπτει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για το 2015».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Χτύπημα Πούτιν από το Νότο….!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Δεν είναι «χθεσινός» για να επέμβει ανοιχτά στην Ουκρανία προς τέρψη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Γερμανίας, που θα τον παρουσιάσουν ως «εισβολέα». Φιντέλ Κάστρο: «Εάν ο ιμπεριαλισμός ξεκινήσει τον παγκόσμιο, καταστροφικό πόλεμο, τότε Ρωσία και Κίνα θα πρέπει να ενωθούν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στη σύνταξη με πλασματικά έως και 17 χρόνια νωρίτερα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πόσο κοστίζει η εξαγορά πλασματικών ετών ανάλογα με το Ταμείο. Ποια έτη είναι… δωρεάν, ποιες εκπτώσεις γίνονται και ποιος ο τρόπος εξόφλησης. Τι ισχύει για στρατιωτική θητεία, εκπαιδευτική άδεια, παιδιά, σπουδές, ασθένειες, ανεργία και ποια τα «κρυφά δώρα» στις γυναίκες».

ΕΣΤΙΑ: «Ο τουρισμός σε απογείωση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Δια γυμνού οφθαλμού είναι ορατό αυτό που γίνεται εφέτος με τους ξένους τουρίστες. Έχουν κυριολεκτικώς κατακλύσει την Ελλάδα. Όχι μόνον τα νησιά και τα παραδοσιακά θέρετρα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρουσφέτι ή ξενιτιά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι ανώτεροι τίτλοι σπουδών δεν αποτελούν πλέον την «άδεια εισόδου» για την επιθυμητή επαγγελματική θέση, εκτιμούν οι μαθητές που συμμετείχαν σε έρευνα της «Εφ. Συν». Αντίθετα, οι διασυνδέσεις και τα πολιτικά μέσα θεωρούνται «διαβατήριο» για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το χαμένο Ταμείο των μικρομεσαίων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «Ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλείται με κατάσχεση. Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, καταρρέει υπό το βάρος των μεγάλων ελλειμμάτων και είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις και στο μέλλον».

KONTRA NEWS: «Πήδηξε πρώτος ο Αβραμόπουλος από το πλοίο που βουλιάζει»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πήδηξε πρώτος ο Αβραμόπουλος από το γαλάζιο πλοίο που βουλιάζει, αναζητώντας ασφάλεια και αξιώματα, στο ασφαλές για την ώρα γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δραματικές οι απώλειες στον παραγωγικό ιστό»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «δραματικές απώλειες στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μέσα σε μία εξαετία προκάλεσε η βαθιά οικονομική κρίση, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ».

The post Πρωτοσέλιδα: Στη σύνταξη με πλασματικά έως και 17 χρόνια νωρίτερα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα