Πρωτοσέλιδα: Πούτιν προς Ομπάμα: «Αν εμπλέξεις την Τουρκία θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο

09:43 6/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι συντάξεις που γλυτώνουν τις περικοπές, η κρίση στην Ουκρανία και οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικας είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πιο γρήγορα οι κατασχέσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατασχέσεις-εξπρές στα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου θα πραγματοποιούν σύντομα όλες οι εφορίες, καθώς διευρύνεται η εφαρμογή που έως τώρα περιοριζόταν σε τέσσερις

ΔΟΥ".

ΕΘΝΟΣ: "Οι συντάξεις που γλιτώνουν τις μειώσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικός αριθμός συνταξιούχων απαλλάσσεται από τις ειδικές εισφορές. Το ψαλίδισμα των αποδοχών αποφεύγουν όσοι εισπράττουν από τα Ταμεία παροχή κάτω των 1.000 ευρώ. Ανάλογο καθεστώς ισχύει για εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν με λίγα χρόνια εργασίας και τους μεγάλους σε ηλικία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πούτιν προς Ομπάμα: «Αν εμπλέξεις την Τουρκία θα φτάσω μέχρι το Αιγαίο»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το βαρυσήμαντο μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς τον Αμερικανό ομόλογό του στην κρίσιμη 90λεπτη τηλεφωνική συνομιλία τους τη νύχτα του Σαββάτου της 1ης Μαρτίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σαρωτικές αλλαγές στη φετινή δήλωση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για πρώτη φορά αναλυτική καταγραφή εισοδημάτων και εσόδων πάσης μορφής, που θα φορολογηθούν αυτοτελώς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατασχέσεις για χρέη στο ΙΚΑ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμα για κατασχέσεις-εξπρές σε χιλιάδες παραγγελίες, που έχουν εκδοθεί για χρέη προς το ΙΚΑ από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) την περίοδο από 26 Νοεμβρίου 2013 ώς 31 Ιανουαρίου 2014 και έχουν, για αδιευκρίνιστο λόγο, παγώσει, δίνει η κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Η εφημερίδα των 120 ετών!".

Η εφημερίδα αναφέρει "η «Εστία» συμπληρώνει σήμερα 120 έτη από της εκδόσεώς της. Το πρώτο φύλλο της κυκλοφόρησε την 6η Μαρτίου 1894. Ετσι από σήμερα στην προμετωπίδα της εφημερίδος αναγράφεται «ΑΘΗΝΑΙ - ΕΤΟς 121ον». Πρόκειται για μοναδικό επίτευγμα στην Ιστορία του Ελληνικού Τύπου".

Η ΑΥΓΗ: "Η ώρα της οφειλής για τη Γερμανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ευκαιρία να τεθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και στο κορυφαίο επίπεδο το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα μας για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προσφέρει η σημερινή επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τεστ αντοχής. Διχάζει κυβέρνηση και τρόικα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "εκτός διαπραγμάτευσης για την εκταμίευση της δόσης των 10,6 δισ. ευρώ θέλει να θέσει η κυβέρνηση το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δηλώνει αποφασισμένη να θέσει το ζήτημα στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κίτρινη κάρτα σε Ιταλία και Γαλλία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κίτρινη κάρτα στην Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες μικρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έβγαλε χθες η Κομισιόν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκληρό πολιτικό πόκερ για την Ουκρανία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνεχίζεται το επικίνδυνο «παιχνίδι» και ο πόλεμος της προπαγάνδας στην Κριμαία, ενώ η διεθνής κοινότητα κάνει μαραθώνιο για να αποφευχθεί μια γενική σύρραξη στην περιοχή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανάμεσα σε άλλα, τα συνδικάτα διεκδικούν: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ. Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας όλων των ανέργων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ομαδικές απολύσεις δια νόμου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλο και μεγαλύτερες -αλλά και πιο επώδυνες πολιτικά- απαιτήσεις βάζει στο τραπέζι η τρόικα. Συναντά όμως απέναντί της την κοινή γραμμή Σαμαρά - Βενιζέλου, ειδικά για τις ομαδικές απολύσεις «δια νόμου»".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Νταβατζήδες στα λεφτά μας".

Η εφημερίδα γράφει "τον πλήρη έλεγχο επιχειρήσεων, ακινήτων, δανείων και καταθέσεων ζητούν οι δανειστές".

Kontranews: "Πατριωτικό μέτωπο εναντίον του μνημονίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις δημοτικές εκλογές τα αντιμνημονιακά κόμματα μπορεί να δείξουν τη δύναμή τους. Στις Ευρωεκλογές, όμως πρέπει να είναι όλα ενωμένα για να απαλλαγούμε από την τρόικα και τους δανειστές που κατέστρεψαν τη χώρα και έφεραν τη δυστυχία στον τόπο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκληρή στάση στο Μαξίμου. Εκνευρισμός στην κυβέρνηση για τις αξιώσεις της τρόικας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι αξιώσεις της οποίας προκαλούν έκδηλη δυσφορία στην κυβέρνηση, με τον Αντ. Σαμαρά να προσανατολίζεται σε πολιτική λύση, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο «γρίφος» των τραπεζών καθυστερεί τη συμφωνία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι τράπεζες προχωρούν στην προετοιμασία των σχεδίων κεφαλαιακής ενίσχυσης, με βάση τα αποτελέσματα των stress tests της Black Rock που ανακοινώνει τις επόμενες ώρες η Τράπεζα της Ελλαδος και τα οποία ανεβάζουν το ποσό των κεφαλαιακών αναγκών στα 6,2 δισ. ευρώ, την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα προσπαθούν να λύσουν το γρίφο της ανακεφαλαιοποίησης μετά τις αυξημένες απαιτήσεις των δανειστών".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αγκάθι το «τραπεζικό ζήτημα».

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών αναδεικνύονται σε υπ΄αριθμόν ένα «αγκάθι» για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, με την κυβέρνηση να απομακρύνεται χθες εμφανώς από το ΔΝΤ, να περιμένει την ετυμηγορία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ και να παραπέμπει για οριστική λύση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου".

Keywords
αιγαιο, ομπαμα, πρωτοσελιδα, πουτιν, τουρκια, οφειλετες δημοσιου, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, δου, ωρα, ελευθεροτυπια, ικα, εστια, ετος, αυγη, εφημεριδα, τεστ, τροικα, τραπεζες, καθημερινη, γαλλια, ριζοσπαστησ, επιδομα, σαμαρας, βενιζελος, ποντικι, μνημονιο, εκλογες, αντ, λύση, ναυτεμπορικη, black, rock, κερδοσ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, εκτακτο επιδομα, απολυσεις στο δημοσιο, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2013, ογα επιδοματα, ιταλια εκλογες, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2014, εκλογες 2010 δημοτικες, κομματα, αποτελεσματα, χωρες, αντ, το θεμα, αυγη, θεμα, ιταλια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ουκρανια, σημερινη, ωρα, δυναμη, εγκληματα, ευκαιρια, ευρω, εκνευρισμος, επιδομα ανεργιας, ετη, ετος, εφημεριδα, εφοριες, ισχυει, κυβερνηση, λεφτα, λύση, λογο, μαξιμου, ναζι, νυχτα, ποντικι, ποκερ, συντομα, σφραγισμα, φυλλο, φορα, χρονος, ωρες, black, εφαρμογη, ενωμενα, χωρα, rock, τραπεζα, υγειας
Τυχαία Θέματα