Πρωτοσέλιδα: Ενοίκια: 4 υπερόπλα νικούν τους φεσατζήδες

09:46 9/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, η επόμενη δόση, και οι αλλαγές στην φορολογία είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εκβιασμοί για τα χρέη των φτωχών”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “λίγες ημέρες πριν από την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης άρχισε και πάλι τους εκβιασμούς στους φτωχούς μικροοφειλές, ενώ κάνει τα στραβά μάτια στους μεγαλόσχημους

(λίστα των 54.000, «λίστα Λαγκάρντ» κ.λπ.) που έβγαλαν κατά καιρούς μαύρο χρήμα στο εξωτερικό!”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέα τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στα πρότυπα των αμερικανικών φορολογικών ελέγχων, που διακρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους, κινείται το νέο σύστημα τεκμηρίων. Η απόφαση αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το καταβλητέο ποσό επιβάλλεται αυτόματα, ανεξάρτητα από τη φορολογική δήλωση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ορκος στον Μυστρά: «Πρωτεύουσα της Ελλάδος η Κωνσταντινούπολη»!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “γνωστή είναι πια σε όλους μας η υπόθεση του Μυστρά και της Κυβέρνησης των Πανελλήνων – υπόθεση άρρηκτα συνδεδεμένη με την προφητεία του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και με το μέλλον όλων -ανά την υφήλιο- των Ελλήνων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πράσινο φως από Βρυξέλλες για διπλή δόση 7,4 δισ. ευρώ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τη Δευτέρα η απόφαση εκταμίευσης από το Eurogroup, που κρίνει με διαδικασίες-εξπρές ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Στην αγορά θα «πέσουν» 1,8 δισ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ αναμένουμε άλλα 3,6 δισ. ευρώ από ΔΝΤ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Νέο «Σχέδιο Ανάν» από το παράθυρο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μετά το γ.γ. του ΝΑΤΟ, Α. Ράσμουσεν, και ο Ευρωπαίος επίτροπος, Ολι Ρεν, «προέτρεψε» σε άμεση επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού. Ανησυχία στη Λευκωσία για παρασκηνιακές πιέσεις κατά τη διαδικασία υλοποίησης του Μνημονίου και εκταμίευσης του δανείου των 10 δισ. Κατάλληλη για πιέσεις και στην ελληνική πλευρά θεωρεί τη συγκυρία η Αγκυρα”.

ΕΣΤΙΑ: “Να τεθή ο πήχυς πολύ υψηλότερα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η Κυβέρνησις μας πληροφορεί ότι ο αριθμός των τουριστών που εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν εφέτος την χώρα μας θα ξεπεράση τα 17 εκατομμύρια. Βάσει των στοιχείων των αφίξεων του πρώτου τριμήνου και της συγκρίσεώς τους με τα αντίστοιχα περυσινά, προκύπτει ότι αν η τάσις αυτή συνεχισθή και το καλοκαίρι, τότε οι τουρίστες θα φθάσουν στον προαναφερθέντα αριθμό που αποτελεί ρεκόρ. Πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 15,5 εκατομμύρια ξένοι και ήταν σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγώτεροι από πρόπερυσι”.

Η ΑΥΓΗ: “Δεξιότερα η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η δεξιά μετατόπιση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας -περιλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ- αποκτά πλέον θεσμική υπόσταση, καθώς έχει προηγηθεί η πολιτική και προγραμματική σύγκλισή της με τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης. Η εγκατάλειψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το γερμανικό SPD και τα σημαντικότερα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Γηραιάς Ηπείρου ανοίγει διάπλατα τον δρόμο και για τη συνεργασία με τα συντηρητικά κόμματα σε κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που «πειραματικά» έχει δοκιμαστεί στη Γερμανία και πιθανώς θα επαναληφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Απασχόληση για 10.000 ανέργους”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, θα ανακοινώσουν την υλοποίηση ειδικού προγράμματος 10.000 θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σπάσιμο νεύρων”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει “το «ναυάγιο» της χθεσινής συνάντησης υπουργού Παιδείας-ΟΛΜΕ κορυφώνει την αγωνία περίπου 100.000 μαθητών που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις (17 Μαΐου), αλλά και των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Στην αντίθεση των καθηγητών απέναντι στις υποχρεωτικές μεταθέσεις ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε με εκβιασμό: ή υποχρεωτικές μεταθέσεις ή απολύσεις. Ενώ στο ενδεχόμενο των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις Πανελλαδικές, υπονόησε σαφώς το μέτρο της επιστράτευσης”.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Ράμπο ξεσκονίζουν το υπ. Οικονομικών”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ελέγχους περιουσιακής κατάστασης σε περισσότερους από 240 διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει αρχίσει η Υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων του ΥΠ.ΟΙΚ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν λόγοι παράνομου πλουτισμού τους”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Αγωνία για τις Πανελλαδικές”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “«στον αέρα» βρίσκονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς σε «ναυάγιο» κατέληξε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο απειλεί με κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, που αρχίζουν την Παρασκευή 17 Μαΐου”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ενοίκια: 4 υπερόπλα νικούν τους φεσατζήδες”.

Η εφημερίδα γράφει “διαδικασίες – εξπρές για την είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από χιλιάδες κακοπληρωτές νοικάρηδες”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Ευρω-συμμαχία κατά της φοροδιαφυγής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “θέματα ενεργειακής πολιτικής και η πάταξη της φοροδιαφυγής αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τη μεθεπόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Αυτό συνάγεται από το κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Εμπνεόμαστε διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το ΚΚΕ τιμά τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Μην παίζετε με το μέλλον μας. Κραυγή αγωνίας των υποψηφίων”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αγωνία για το ενδεχόμενο απεργιών στις πανελλαδικές Εξετάσεις νιώθουν ήδη οι υποψήφιοι που καλούν τους καθηγητές τους να «μην παίζουν με το μέλλον τους». Η χθεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο κατέληξε σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να επιστρατεύσει τους καθηγητές στην περίπτωση που προχωρήσουν σε απεργία”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Οι μεταξωτές «επενδύσεις» θέλουν επιδέξιους… χειρισμούς”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ένα κινεζικό… επιχειρηματικό ρητό έλεγε: «Μην περιμένεις πολλά στις μπίζνες ανάμεσα σε δύο χώρες που δεν έχουν καν απευθείας αεροπορική σύνδεση». Εάν το γνωμικό είναι σωστό, ίσως θα έπρεπε να κρατάμε μικρότερο… καλάθι για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, που με τόση επικοινωνιακή μεθοδικότητα ετοιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Εβαλαν ΠΩΛΕΙΤΑΙ και σε νέα φιλέτα”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Μεταβίβαση των ακινήτων με ειδική βεβαίωση οφειλής”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με διαδικασία-«εξπρές» και εντός 10 ημερών είναι υποχρεωμένοι να εξοφλούν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο οσοι μεταβιβάζουν ακίνητα. Το αποδεικτικό φορολογικής ενημερώτητας, που είναι αναγκαίο για τη συναλλαγή, θα συνοδεύεται από την ειδική βεβαίωση οφειλής, ώστε το τίμημα της συναλλαγής να διατίθεται κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ισχυρό σήμα από Χ.Α.”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εντυπωσιακή άνοδο που οδήγησε στα ύψη τις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο, πυροδότησε η θετική για την ελληνική οικονομία έκθεση του ΔΝΤ. Μεγάλες εντολές αγορών από Ελληνες και ξένους επενδυτές εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές των μετοχών -με επίκεντρο τις τράπεζες- αλλά και τον χρηματιστηριακό τζίρο”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Το Grexit έγινε… buy it!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ισχυρές είναι οι ενδείξεις ότι αλλάζει το κλίμα στο σύνολο της αγοράς, έπειτα από μία σειρά κινήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ελληνες fund managers σε οίκους στο Λονδίνο ήταν από τους… πρωταγωνιστές της χθεσινής μεγάλης κούρσας της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, κατά την οποία ο τραπεζικός κλάδος απογειώθηκε καταγράφοντας την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία του.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Διπλή δόση του δανείου θα εγκρίνει το Eurogroup”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “πολιτική απόφαση για την εκταμίευση των δύο δόσεων προς την Ελλάδα (Μαϊου και Ιουνίου), συνολικού ύψους 7,4 δισ. ευρώ, θα λάβει τη Δευτέρα το Eurogroup, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει”.

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, ολι ρεν, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, τεκμηρια, δημοκρατια, ωρα, φως, βρυξέλλες, ελλαδα, ελευθεροτυπια, νατο, μνημονιο, εστια, καλοκαιρι, αυγη, spd, βραδυνη, ολγα, εφημεριδα, πανελλαδικες 2012, μαΐου, καθημερινη, ολμε, νικη, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, κων, ποντικι, μακεδονια, πωλειται, νέα, βεβαίωση, ημερησια, ΔΝΤ, κερδοσ, buy, fund, ναυτεμπορικη, ιουνίου, απεργια, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, χρηματιστηριο, τραπεζες, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, φορολογικη δηλωση 2011, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, θεματα πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, λιστα λαγκαρντ, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, κυπρος εκλογες, κομματα, γνωμικο, ληξιπροθεσμες οφειλες, χωρες, ακινητα, αυγη, βραδυνη, γερμανια, καθημερινη, κινα, λονδινο, ναυτεμπορικη, οικονομια, ολμε, πωλειται, φως, ωρα, αγορα, αγωνια, ανδρεαδης, βεβαίωση, βρυξέλλες, δευτερα, δημοσιο, ευρω, εκθεση, εβδομαδα, εξετασεις, επρεπε, εσωτερικων, εφημεριδα, υπηρεσια, υποθεση, κυβερνηση, κειμενο, κλιμα, λευκωσια, μαυρο, ματια, νατο, νικη, εξοφληση, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ολι ρεν, πηχυς, ποντικι, πρωταγωνιστες, ρεκορ, σειρα, τριτη, υλοποιηση, φορολογικη, φορολογια, χρημα, buy, fund, χωρα, κωνσταντινου, κων, ρητο, σημαια, σημα, spd, σωστο, θεματα, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα