Πρωτοσέλιδα: Αρχηγός χωρίς κόμμα ο Βενιζέλος!

Συντάξεις για 300.000 ασφαλισμένους, η ρήξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και οι αλλαγές στον «χάρτη» των φορολογικών προστίμων είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αρχηγός χωρίς κόμμα ο Βενιζέλος!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε αρχηγό δίχως κόμμα εξελίσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το ΠΑΣΟΚ μετά και

τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οδεύει ολοταχώς προς την πλήρη διάλυση και ο ίδιος έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο».

ΕΘΝΟΣ: «Ισορροπία τρόμου για κυβέρνηση και κόμματα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η κυβέρνηση. Μετά τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες του Σαββάτου και τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, η πλειοψηφία μετρά 153 μέλη. Ο πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή του στα κρίσιμα νομοσχέδια που θα προωθηθούν τους πρώτους μήνες του 2014».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Σύνταξη στα 60 για 300.000 εργαζομένους»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «σε συνδυασμό με την αναγνώριση πλασματικών ετών οι εργαζόμενοι μπορούν να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να φύγουν με 15,20 και 30 χρόνια και να γλιτώσουν το πέναλτι, που από το 2014 θα τους ρίξει σε σύνταξη στα 62 χρόνια για μειωμένη και στα 67 για πλήρη».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο «βατατζής» προ των πυλών της Κωνσταντινούπολης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «τρέμουν τον σύγχρονο «Ιωάννη Βατάτζη» του Ελληνισμού οι Τούρκοι, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ποιος είναι και να διαστρεβλώνουν την ιστορία. Την ίδια ώρα μια είδηση –σοκ επιταχύνει την… ειμαρμένη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στη σύνταξη με πλασματικά έως και 12 χρόνια νωρίτερα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «πλήρης οδηγός για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους. Ποιοι μπορούν να φύγουν το 2014, γλιτώνοντας την αύξηση στα όρια ηλικίας. Τι ισχύει για τους ασφαλισμένους πριν και μετά το 1993. Πώς γίνεται η αναγνώριση για παιδιά, σπουδές, στρατό, ανεργία, γονικές άδειες».

ΕΣΤΙΑ: «Απίστευτος φαύλος κύκλος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μία ολόκληρη οικονομική τάξις που δημιουργούσε εισόδημα, πλούτο και θέσεις εργασίας έχει τεθεί υπό διωγμό από ένα σύστημα που δεν παράγει τίποτε. Το κράτος καταδιώκει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας με διαρκείς φόρους»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ψάχνουν δανεικά στις ΗΠΑ»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκστρατεία για την ανεύρεση επενδυτών πρόθυμων να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, που θα εκδοθούν το επόμενο εξάμηνο, έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση στις ΗΠΑ. Της εκστρατείας ηγείται ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους Στ. Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο τελικός λογαριασμός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με αρκετές βελτιωτικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής και 152 ψήφους υπερψηφίστηκαν μέσα σε κλίμα έντασης τα σκληρά νομοσχέδια για τη θέσπιση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πλειστηριασμούς».

KONTRANEWS: «Υπουργοί, κόμματα και εκδότες άρπαξαν τις μίζες για τους εξοπλισμούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι «οι μίζες δισεκατομμυρίων που έπεσαν για τα εξοπλιστικά αποτελούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού έθνους και οι αποκαλύψεις από τη δικαστική έρευνα αναμένεται να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις και να γκρεμίσουν το ετοιμόρροπο έτσι κι αλλιώς πολιτικό σκηνικό».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τι θα αλλάξει στο «χάρτη» φορολογικών προστίμων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2014 το καθεστώς των προστίμων που επιβάλλονται σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο από οποιαδήποτε αιτία. Η νέα διάταξη μειώνει τις ισχύουσες ποινές (που φθάνουν ως το 120%) στο 30% του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα