Πρωτοσέλιδα: Αντίο συντάξεις από το 2016

Τα πόθεν έσχες των υπαλλήλων των εφοριών, αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι, οι 11.000 απολύσεις που εκκρεμούν και οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αντίο συντάξεις από το 2016".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντίο συντάξεις από το 2016 και μετά, αν μέχρι τότε δεν αλλάξει

κάτι ριζικά στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, όπως συμπεραίνει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες. Διαπιστώνεται ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με την ανεργία σε τόσο υψηλά επίπεδα (27,3% τον Αύγουστο) και τους μισθούς να έχουν υποχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα κοντά στο 50%, το ασφαλιστικό έχει μόλις άλλα δύο χρόνια ζωής".

ΕΘΝΟΣ: "Εφοριακοί με τρύπιο πόθεν έσχες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξονυχιστικούς ελέγχους στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει στελέχη της Εφορίας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Σε δεκάδες ανέρχονται οι διάτρητες και εικονικές δηλώσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελπίδιος: Η πενταρχία των Πατριαρχών του Σκότους!".

Η εφημερίδα αναφέρει "συγκλονιστικά τα όσα είπε ο Γέροντας για το σχέδιο του Εωσφόρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δεύτερη ευκαιρία για αυθαίρετα, ημιυπαίθριους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περαιτέρω διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που εντάσσονται στο νέο καθεστώς αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4178/13) προωθεί ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η λίστα για τις 11.000 απολύσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη λαιμητόμο των απολύσεων βρίσκονται 25.000 υπάλληλοι από 74 φορείς του Δημοσίου, που σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή, προκειμένου να καλυφθεί το πλάνο των 11.00 μέσα στο 2014, που αποτελεί ήδη μνημονιακή δέσμευση για την Ελλάδα".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς ενωμένη μεγαλουργεί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο εθνικός διχασμός οδηγεί μαθηματικώς στην καταστροφή. Ενώ η εθνική ενότης, κάνει την Ελλάδα να μεγαλουργή".

Η ΑΥΓΗ: "Νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. STOP σε πλειστηριασμούς και κερδοσκοπικά κοράκια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άμεση προστασία της πρώτης κατοικίας με αναστολή των πλειστηριασμών για ακόμη έναν χρόνο (31.12.2014) και απαγόρευση της μεταβίβασης των «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά fund ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Παιδεία σε ελεύθερη πτώση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην προτελευταία θέση στην ευρωζώνη και στην 42η σε σύνολο 65 χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκονται οι σχολικές επιδόσεις των μαθητών 15-16 χρόνων στη χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αφορούν ως και το 2012".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κάτω από τη βάση τα σχολεία μας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανησυχητικά για την Ελλάδα είναι τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης του ΟΟΣΑ για τις ικανότητες των 15χρονων μαθητών στα Μαθηματικά, στις Φυσικές Επιστήμες και στην κατανόηση κειμένου, η οποία παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες. Οι επιδόσεις των μαθητών της Ελλάδας και στα τρία γνωστικά αντικείμενα χειροτέρεψαν. Η χώρα μας έπεσε από την 25η θέση το 2009 (ο διαγωνισμός PISA του ΟΟΣΑ διεξάγεται ανά τριετία) στην 42η το 2012, επί 65 χωρών συνολικά".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Ερχονται» μαύρα χρόνια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μαύρο τοπίο σκιαγραφεί η πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, καθώς διαπιστώνει πως οι περικοπές των συντάξεων και το ψαλίδισμα των εισοδημάτων των συνταξιούχων, πετιούνται ουσιαστικά από το παράθυρο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Η λαϊκή στέγη είναι δικαίωμα όχι πολυτέλεια".

Η εφημερίδα αναφέρει "ΚΚΕ: Πρόκληση αποτελούν για τα λαϊκά στρώματα, τόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως πετυχημένη διαπραγμάτευση και απώθηση των πιέσεων της τρόικας, την προώθηση πλειστηριασμών ακόμα και για την πρώτη κατοικία σχετικά χαμηλής αντικειμενικής αξίας, όσο και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει την παράταση της αγωνίας εκατοντάδων χιλιάδων για ένα χρόνο ως «ξεκάθαρη και άμεση λύση»"

ΤΑ ΝΕΑ: "Τέλμα στα ΑΕΙ, φθορά στα λύκεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ερμητικά κλειστό για 13η εβδομάδα παραμένει το Πανεπιστήμιο Αθηνών: οι διοικητικοί υπάλληλοι επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, ενώ το υπουργείο Παιδείας είχε χθες άκαρπες διαβουλεύσεις με το Συντονιστικό της Συνόδου των Πρυτάνεων. Την ίδια ώρα οι Ελληνες μαθητές κατατάσσονται πλέον στην 42η θέση ανάμεσα σε 65 χώρες, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, χάνοντας 17 ολόκληρες θέσεις μέσα σε μία τριετία!".

Kontranews: "Νέο κόμμα σε Σημίτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόικα και νταβατζήδες πετάνε στη χωματερή Βενιζέλο και Κουβέλη και ετοιμάζουν... νέο κόμμα με Σημίτη. Οι Γερμανοί θέλουν το δικό τους άνθρωπο για πρωθυπουργό".

NEWSBOMB: "Θα παλέψω μέχρι θανάτου για την αθωότητά μου".

Η εφημερίδα γράφει "η πολυπόθητη στιγμή της αποφυλάκισης για τον επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, έφτασε... Ετσι χθες το απόγευμα, ο γνωστός επιχειρηματίας άφησε πίσω του το κτίριο των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζει η μάχη με τα warrants".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι τράπεζες, με παρουσιάσεις σε Ελληνες και ξένους επενδυτές, καθώς από σήμερα τυπικά ξεκινάει η διαδικασία εξάσκησης των warrants με πρώτες τις εγγραφές για την Alpha Bank".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στους πλειστηριασμούς η ύστατη κόκκινη γραμμή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε «διελκυστίνδα» μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας μετατρέπεται το θέμα της άρσης ή μη της αναστολής των πλειστηριασμών από το νέο έτος. Κι ενώ τα χρονικά περιθώρια εκπνέουν, οι δύο πλευρές εμμένουν στις διαμετρικά αντίθετες θέσεις τους, με την κυβέρνηση να ζητεί την παράταση του καθεστώτος προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους για τρία έτη και την τρόικα να απαιτεί την οριζόντια άρση της αναστολής".

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, υπουργείο παιδείας, alpha bank, αυθαιρετα, ημιυπαιθριοι, δημοκρατια, ινε, ΓΣΕΕ, ωρα, ελευθεροτυπια, ελλαδα, εστια, αυγη, συριζα, τραπεζες, fund, βουλη, εφημεριδα, οοσα, καθημερινη, σχολεια, βρυξέλλες, pisa, ερχονται, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, αει, αθηνα, τροικα, βενιζελος, newsbomb, alpha, ναυτεμπορικη, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, ημιυπαιθριοι παραταση, παραταση ημιυπαιθριων, κλειστα σχολεια, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, παραταση αυθαιρετων, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, χωρες, το θεμα, αυγη, εθνικη, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οοσα, υπουργείο παιδείας, ωρα, alpha, αει, αθωότητα, ανεργια, ασφαλιστικο, βρυξέλλες, δηλωσεις, εγγραφες, ευκαιρια, ειπε, εκθεση, εβδομαδα, ετη, ετος, εφημεριδα, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κομμα, κτιριο, μαυρο, μαθηματικα, ουσιαστικα, πανεπιστημιο αθηνων, ποθεν εσχες, σχεδιο, τρια, φθορα, χρονικα, δικαιωμα, fund, χωρα, υπουργειο, κλειστο, μελετη, pisa, θεσεις, χωματερη
Τυχαία Θέματα