Πρώτα τα μέτρα, μετά η δόση

Αυτό ήταν το μήνυμα της Άγκελα Μέρκελ προς τον Λουκά Παπαδήμο, με τον Νικολά Σαρκοζί να συμφωνεί μαζί της. Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το PSI.

Η επόμενη δόση προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί

εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση, προειδοποίησε χθες από το Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Το ίδιο διεμήνυσε και ο τελευταίος κατά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, επισημαίνοντας ότι η πλήρης υλοποίηση των δεσμεύσεων εκ μέρους της Ελλάδας αποτελεί προϋπόθεση για το νέο πακέτο βοήθειας.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών για τους όρους της ανταλλαγής ομολόγων (PSI+), όπως επιβεβαίωσε χθες και ο επίτροπος Ολι Ρεν. Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εκπροσώπων των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης για τους όρους του PSI, με στόχο της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού, όπου εξετάζεται η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, εν όψει μάλιστα της έλευσης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα. Ο προϋπολογισμός εμφανίζει αποκλίσεις στα έσοδα κατά 1,3 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα