Προκαλούν οι Τούρκοι: Εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και ζητούν να αναλάβουν τις έρευνες για το ελικόπτερο

Ευκαιρία για να αμφισβητήσει για ακόμα μία φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο βρήκε η Τουρκία που με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε αμφισβητεί τις έρευνες που γίνονται από την ελληνική πλευρά για τον εντοπισμό των συντριμμιών.

Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων της Κωνσταντινούπολης ζητά τον έλεγχο των ερευνών που γίνονται στην περιοχή.

Σημειώνεται πώς η όλη επιχείρηση διεξάγεται στο κεντρικό Αιγαίο

για τον εντοπισμό του κόκπιτ του ελικοπτέρου, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Συγκεκριμένα οι έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέρο και την Αμοργό.

Απαράδεκτη και απολύτως αβάσιμη χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος την τουρκική ΝΟΤΑΜ, μετά την πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού μας ναυτικού. Για τις ενέργειες έρευνας και διάσωσης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τόνισε οτι η Ελλάδα έχει πολύ συγκεκριμένη αρμοδιότητα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. «Η σημερινη νέα τουρκική αμφισβήτηση προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Βέβαια, δεν είναι άγνωστη πρακτική για την Τουρκία» σημείωσε.

The post Προκαλούν οι Τούρκοι: Εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ και ζητούν να αναλάβουν τις έρευνες για το ελικόπτερο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα