Προεδρική υποδόχη στο Ζάππειο Μέγαρο – Αλγεινή εντύπωση η απουσία του Αλέξη Τσίπρα

16:33 8/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, και του Κολεγίου των Επιτρόπων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άρχισε στη 13:00 στο Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας.

Αμέσως μετά την συγκέντρωση όλων των επισήμων - από τη 13:15 μέχρι τις 15:00 - ακολούθησε γεύμα των Επιτρόπων με το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και στην συνέχεια κοινή συνάντηση

των επισήμων, ενώ για τις 4:15 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν και αμέσως μετά θα γίνει η κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 4:00 το απόγευμα θα αρχίσουν και οι συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών υποθέσεων, και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά ενώ στο Ζάππειο Μέγαρο έχει διαμορφωθεί ειδική αίθουσα Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των ελληνικών ΜΜΕ αλλά και των περίπου 65 ξένων ανταποκριτών με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα. Στους ξένους ανταποκριτές έδωσαν ήδη συνεντεύξεις οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας.

Έλαμψε δια της απουσίας του!

Αρνητικά τα σχόλια που απέσπασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, αφού επέλεξε να είναι απών. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να δικαιολογήσει τη στάση αυτή ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την προεδρία για να θέσει το μείζον θέμα της καταστροφικής για την Ελλάδα πολιτικής της ΕΕ, λέγοντας: «Είναι μια πολιτική στάση του κ. Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι «δεν θα γίνει και τίποτα εκεί. Μουσική θα ακούσουν, καθώς και τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο».

1 από 65 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

«Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του…» δήλωσε, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα