Πρέπει να το απολαύσεις! Συνταγή για μπέργκερ γαλοπούλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

11:28 8/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Γρήγορο, εύκολο και ιδανικό ακόμα και για τα παιδιά, το συγκεκριμένο μπέργκερ γαλοπούλας θα γίνει το αγαπημένο σου. Στο συστήνει και η Μυρσίνη Λαμπράκη, άλλωστε!

Υλικά

4 ψωμάκια για μπέργκερ4 κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσαΦέτες αγγουριούΡοδέλες κρεμμυδιούΦρέσκο μαϊντανόΡοδέλες πιπεριάς τσίλι

Για τα μπιφτέκια

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη½ κρεμμύδι τριμμένο2 κουταλάκι του
γλυκού κάρυ4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο1 κρόκο αυγού½ κιλό κιμά γαλοπούλας2 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάθετε 4 μπιφτέκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό από την κομμένη πλευρά τους.

Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: βάζετε το κάτω μέρος από το ψωμάκι, επάνω απλώνετε 1 κουταλιά γλυκόξινη σάλτσα, βάζετε λίγα φύλλα μαϊντανού, το μπιφτέκι, ακόμα λίγα φύλλα μαϊντανού, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού, φέτες αγγουριού, λίγες ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι από το ψωμάκι.

The post Πρέπει να το απολαύσεις! Συνταγή για μπέργκερ γαλοπούλας από τη Μυρσίνη Λαμπράκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα