Πρεμιέρα Παναθηναϊκού με Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο για το Champions League

Ήταν 7 Δεκεμβρίου του 2012 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, όταν ο Παναθηναϊκός φόρεσε για τελευταία φορά την ευρωπαϊκή του στολή. Δύο χρόνια μετά, την βγάζει από την ναφθαλίνη και την ξαναφορά στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Σταντάρ Λιέγης, στο Βέλγιο...

Ευρωπαϊκό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, εν αντιθεσει με την Σταντάρ όπου έχει

ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο βελγικό πρωτάθλημα. Η Σταντάρ δεν είναι η ίδια, όπως αυτή του 2010, όπου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στους «16» του Europa League. Έχει μεγάλα προβλήματα στο ρόστερ της και «πονάει» σε αρκετά σημεία.

Στην όχθη των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει κάποιο επίσημο παιχνίδι, όμως δεν έχει τόσα πολλά κενά στο ρόστερ. Ο Γιάννης Αναστασίου κράτησε τον περσινό βασικό κορμό, με κάποιες προσθήκες, όπως ο Βρετανός πορτιέρο, Λουκ Στιλ, αλλά και η ανανέωση του δανεισμού του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο Γιάννης Αναστασίου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον Μλάντεν Πέτριτς, καθώς ο Κροάτης αντιμετωπίζει ενοχλήσεις και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ώρα σύσκεψης: 21:00, OTE Sport 1, Live koolnews.gr

Συνάντηση κορυφής: Σταντ ντε Σλεσίν

Αξίζει να το δεις: Για το αν ο Παναθηναϊκός θα αποκομίσει, μετά το ματς, προβάδισμα για την πρόκριση στα play off του Champions League, ή αν θα υπάρξει επανάληψη της ιστορίας, όπως το 2010.

Δεν είναι η πρώτη φορά...

Το 2010 οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την βέλγικη ομάδα, για την φάση των «16» του Europa League. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγούμενη φάση ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει την Ρόμα, με νίκες 3-2, σε ΟΑΚΑ και Ρώμη.

Το πρώτο ματς έγινε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών. Οι νταμπλούχοι το 2010, με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση με την Ρόμα δέχθηκαν την πρώτη...σφαλιάρα από τους Βέλγους καθώς στην έδρα του Τριφυλλιού κατόρθωσαν να επιβληθούν με 3-1.

Στον επαναληπτικό, στο Βέλγιο, ο Παναθηναϊκός έψαχνε ακόμα μια υπέρβαση. Οι «κόκκινοι» του Βελγίου δεν επέτρεψαν στο Τριφύλλι να διεκδικήσει την πρόκριση, καθότι κέρδισαν με 1-0.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Πρεμιέρα Παναθηναϊκού με Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο για το Champions League appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα