«Πού βρίσκομαι, τι οφείλω» έγραφε ο Ασλάνης- Το ανάστατο διαμέρισμα και τα σημειώματά του

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του γνωστού σχεδιαστή, Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Ένα διαμέρισμα ανάστατο, καθώς στο πάτωμα βρισκόταν μία αναποδογυρισμένη καρέκλα, μία παντόφλα, ρούχα διάσπαρτα καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις του σχεδιαστή.

Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε λυγίσει το τελευταίο διάστημα και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς είχε καταστραφεί οικονομικά. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει το δράμα

που ζούσε, ρίχνοντας τις ευθύνες σε δύο συνεργάτιδές του οι οποίες του καταχράστηκαν χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Το διαμέρισμά του

Ο σχεδιαστής βρέθηκε στο διαμέρισμά του νεκρός από την υπεύθυνη του ατελιέ του η οποία αποφάσισε να μεταβεί στο σπίτι του καθώς ο Μιχάλης Ασλάνης παρέμενε εξαφανισμένος τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σχεδιαστής έγραψε στο ημερολόγιό του με λεπτομέρειες τι πρέπει να κάνουν τόσο οι δικηγόρος του όσο και οι συνεργάτες του προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία του ο οίκος μόδας του ο οποίος συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής.

Το διαμέρισμά του ήταν γεμάτο φωτογραφίες και κάδρα από τις οποίες έπαιρνε κανείς μία μικρή γεύση από την πετυχημένη επαγγελματική ζωή του σχεδιαστή. Το μάτι ωστόσο πέφτει σε ένα κάδρο στο ατελιέ του το οποίο γράφει: «Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή», ένα σαφές μήνυμα αισιοδοξίας, την οποία ωστόσο ο Μιχάλης είχε χάσει το τελευταίο διάστημα.

Το χρονικό του εντοπισμού του

Όπως δημοσίευσε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου, ο γνωστός σχεδιαστής δεν απαντούσε στα τηλέφωνά του από την Κυριακή, όποτε και τον καλούσε άνθρωπος του χώρου της μόδας ο οποίος ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης που θα πραγματοποιείτο στις 18/10 για τα 40 χρόνια του Μιχάλη Ασλάνη στον χώρο της μόδας.

Όλες οι κλήσεις του παρέμεναν αναπάντητες για τρείς ημέρες και στα τρία τηλέφωνα που είχε. Μετά την ανησυχία που εκδηλώθηκε, ξεκίνησαν να τον καλούν και δημοσιογράφοι ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή. Η ανησυχία φούντωσε μετά και την απουσία του σχεδιαστή από το ατελιέ του, κάτι το οποίο δεν συνήθιζε. Έτσι οι συνεργάτες του αποφάσισαν να τον αναζητήσουν. Η υπεύθυνη του ατελιέ του, έχοντας κλειδιά του σπιτιού του που ο ίδιος της είχε δώσει μετέβη στο διαμέρισμα και τον εντόπισε νεκρό στο πάτωμα του υπνοδωματίου.

Στον χώρο βρέθηκαν χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ και κάποιες σημειώσεις. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, δεν είναι σημείωμα αυτοκτονίας, αλλά χειρόγραφα αποσπασματικά κείμενα στα οποία γινόταν αναφορά στην πορεία του στον χώρο της μόδας, το πρόσφατο καλοκαίρι, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Αναμονή για την νεκροτομή

Καθοριστικό ρόλο επίσης θα παίξουν τα αποτελέσματα της νεκροτομής που θα γίνει σήμερα, καθώς και οι εργαστηριακές αναλύσεις. Η αιτία της απώλειας ίσως αποκαλυφθεί από τα πολλά σημειώματα και το ημερολόγιό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά και στα γαλλικά, για το καλοκαίρι που φαίνεται ότι τον σημάδεψε και τον οδήγησε στο τραγικό τέλος.

Σε ένα από τα σημειώματα φαινόταν ότι ήθελε να τακτοποιήσει εκκρεμότητες προς το ΙΚΑ και την Εφορία. «Πού βρίσκομαι, τι οφείλω», έγραφε. Στο ίδιο σημείωμα αναφερόταν και στη γη του στη Μύκονο. Σε άλλο σημείωμα φέρεται να έδινε οδηγίες σε δικηγόρο και σε έναν πρώην λογιστή του.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα