«Ποτέ δεν τον γνωρίσαμε πραγματικά» – Η σύζυγος του βομβιστή της Βοστόνης, που ασπάστηκε το Ισλάμ για χάρη του

Η κατεστραμμένη οικογένεια της συζύγου του βομβιστή της Βοστόνης, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, δηλώνουν ότι «οι καρδιές μας έχουν αρρωστήσει» από τον τρόμο και την τραγωδία που εξαπέλυσε ο νεαρός Τσετσένος στις ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτει η DailyMail, ο Τσαρνάεφ ήταν παντρεμένος με την 24χρονη Κάθριν Ράσελ, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ για εκείνον. Το νεαρό ζευγάρι έχει μία τρίχρονη κορούλα, ονόματι Ζαχάρα.

Οι γονείς της Κάθριν, Γουόρεν και Τζούντιθ, εξέδωσαν μία συγκινητική ανακοίνωση τα ξημερώματα

του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), στην οποία αναφέρουν: «Η κόρη μας έχασε τον σύζυγό της σήμερα, τον πατέρα του παιδιού της. Δεν μπορούμε να συλλάβουμε το πώς συνέβη αυτή η τρομερή τραγωδία. Στον απόηχο της φρίκης της Patriot’s Day, βλέπουμε πως ποτέ δεν γνωρίσαμε πραγματικά τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Οι καρδιές μας είναι αρρωστημένες από τη γνώση του τρόμου που προκάλεσε. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή».

Την ανακοίνωση διάβασε δημόσια η μητέρα της 24χρονης, η οποία όταν ρωτήθηκε για το πώς η κόρη της αντιμετωπίζει τα γεγονότα, κούνησε το κεφάλι της και είπε: «Δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να πω».

Ο 26χρονος Τσετσένος, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικούς χθες το βράδυ, εμφανιζόταν συχνά στο σπίτι της συζύγου του, στο Ρόουντ Άιλαντ. Σήμερα, οι γείτονες της Κάθριν μιλούσαν τρομοκρατημένοι, καθώς έβλεπαν το γειτονικό σπίτι να γίνεται φύλλο και φτερό από το FBI και τις Αρχές.

Η 24χρονη σύζυγος του βομβιστή της Βοστόνης επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής στο σπίτι της, συνοδευόμενη από δύο τζιπ του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Καλύπτοντας το πρόσωπό τα, η νεαρή μητέρα οδηγήθηκε στο γκαράζ του σπιτιού. Ένα από τα οχήματα του Τμήματος παρέμεινε σταθμευμένο έξω από το σπίτι, και σε ερώτηση του δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας, αρκέστηκε στην απάντηση: «Φυλάσσουμε το σπίτι».

Ένας εκ των γειτόνων αποκάλυψε πως η Κάθριν, που χρησιμοποιεί το επώνυμο Τσαρνάεβα, ασπάστηκε το Ισλάμ, λίγο αφότου οι δύο τους παντρεύτηκαν. «Γνώριζα ότι η Κάθριν ήταν παντρεμένη και είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Είχε πάει στο κολλέγιο πριν από περίπου τρία ή τέσσερα χρόνια, και όταν επέστρεψε ήταν ντυμένη με Ισλαμικά ρούχα, τα μαλλιά της ήταν καλυμμένα και φορούσε πολύ φαρδιά ρούχα που κάλυπταν όλο της το σώμα».

Ο γείτονας στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συχνές επισκέψεις του ζευγαριού στο σπίτι: «Έβλεπα την Κάθριν με έναν άντρα και υπέθεσα ότι ήταν ο σύζυγός της. Συνήθιζαν να έρχονται τα Σαββατοκύριακα και είχαν πινακίδες της Μασσαχουσέτης, όποτε υπέθεσα ότι ζούσαν στη Βοστόνη και επισκέπτονταν το σπίτι τα Σαββατοκύριακα για να ζουν την οικογένειά της. Ήταν συνέχεια μαζί και είχαν μία μικρή κόρη, η οποία πρέπει να είναι τριών χρονών τώρα».

Ωστόσο, ο γείτονας τόνισε ότι είχε να δει τον άντρα, τον οποίο ταυτοποίησε ως τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, για περίπου έναν χρόνο: «Η Κάθριν είχε μετακομίσει στο πατρικό της εδώ και έναν χρόνο, και ζούσε εδώ μαζί με το μωρό της».

Το γεγονός αυτό συνάδει με τις αναφορές των Αρχών της Βοστόνης, που αποκάλυψαν ότι ο 26χρονος Τσετσένος είχε λάβει την αμερικανική υπηκοότητα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, και έκτοτε είχε ταξιδέψει στη Ρωσία, επιστρέφοντας στις ΗΠΑ έξι μήνες αργότερα.

«Ποτέ δεν τον ξαναείδα από τότε» συνεχίζει ο γείτονας. «Νόμιζα ότι είχε φύγει ή ότι ήταν πολυάσχολος με τις υποχρεώσεις του. Σοκαρίστηκα πέρα από κάθε όριο όταν είδα το σπίτι περικυκλωμένο από αστυνομικούς και πράκτορες του FBI. Βλέποντας τις ειδήσεις και συνδυάζοντας τα γεγονότα στο μυαλό μου, συνέδεσα τα στοιχεία και κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Ωστόσο και πάλι, καταλαβαίνετε, δεν γίνεται να συνειδητοποιήσεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ακριβώς δίπλα σου, είναι αδιανόητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα