Πως φαντάζει το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα

Η εικόνα των επενδύσεων, άμεσων και έμμεσων, στην Ελλάδα του 2014 ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα των επενδύσεων μερικά χρόνια πριν. Οι συνιστώσες αυτής της συνισταμένης πολλές· με κυριότερες, την έλλειψη ρευστότητας, την μείωση των μισθών, τους ολοένα και αυξανόμενους φόρους και φυσικά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις αγορές. Πως λοιπόν φαντάζει το μέλλον των επενδύσεων;

Γράφει ο Ευάγγελος Ξανθουδάκης

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο μέσος επενδυτής απέχει από τις

επενδύσεις. Παρόλα αυτά, ευκαιρίες για τους επενδυτές υπάρχουν ακόμα. Τα συστατικά μιας επιτυχημένης άρα και επικερδούς επένδυσης είναι πλέον τα εξής:

Ο εκάστοτε επενδυτής να είναι σε θέση να αντιληφθεί μία επενδυτική ευκαιρίαΝα είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν και κυρίωςΝα κατανοήσει ότι η επένδυση δεν αποτελεί μέσο άμεσου πλουτισμού αλλά πιθανό μέσο αύξησης κεφαλαίου σε βάθος χρόνου

Έχοντας λοιπόν προσδιορίσει πώς θα πρέπει πλέον να λειτουργήσει ο εκάστοτε εν δυνάμει επενδυτής, σκόπιμο επίσης θα ήταν να διευκρινιστεί και ο ρόλος της στήλης αυτής. Τα αποτελέσματα της συλλογής των οικονομικών στοιχείων από ελληνικούς και ξένους ιστότοπους αλλά και εντύπου τύπου θα αναλύονται και εν συνέχεια θα συνοψίζονται σε μία προσωπική άποψη.

Απότερος σκοπός της άποψης αυτής θα είναι η όσο το δυνατόν μείωση του ρίσκου, ώστε η κάθε επένδυση, εάν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν, να στέφεται με επιτυχία. Δεν μένει λοιπόν παρά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την άλλη εβδομάδα όπου πλέον θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτές καθεαυτές τις επενδύσεις.

The post Πως φαντάζει το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα