Πώς είναι μια μέρα στην Βάρκιζα; – Το βίντεο τριών μαθητών που κάνει τον γύρω του διαδικτύου

Όποιος μένει Αθήνα και δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Βάρκιζα, σίγουρα έχει πλέον έναν επιπλέον λόγο να το κάνει. Τρείς μαθητές του Λυκείου της Βάρης, έφτιαξαν ένα καταπληκτικό βίντεο με στιγμιότυπα από το μικρό αυτό προάστιο της Πρωτεύουσας που συνδυάζει θάλασσα, βουνό και όλα τα θετικά του να μένεις κοντά στο κέντρο. Οι νεαροί διηγούνται την δική τους ιστορία μέσα από ένα τρίλεπτο βίντεο και μας δείχνουν με τα «μάτια τους» πώς βλέπουν την πόλη που μένουν.

Το βίντεο έγινε προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Εκπομπής του ΣΚΑΙ Life is Good : http://www.lifeisgood.gr/videos/omada59-video101 αλλά έχει κάνει ήδη τον γύρω του διαδικτύου.

«Η Βάρκιζα υπήρξε ένα από τα βασικά παραθεριστικά προάστια της Πρωτεύουσας, 27 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής με μόνιμους πλέον κατοίκους. Διαθέτει αρκετό πράσινο, δαντελωτά ακρογιάλια, φυσικά λιμανάκια και οργανωμένη και μη παραλία με υπέροχη αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.

Δεν είναι βουνό, όμως έχει όμορφους λόφους με μονοπάτια για περίπατο και υπέροχη θέα. Δεν είναι νησί, όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα νησί. Νιώθουμε τυχεροί που ζούμε εδώ. Μερικοί από εμάς γεννήθηκαν εδώ. Μερικοί από εμάς ήρθαν σε μικρή ηλικία εδώ. Όπως και να έχει, κάθε γωνιά της Βάρκιζας έχει και μια ιστορία να πει. Μια ιστορία δικιά μας. Να’ μαστε λοιπόν μια μέρα στη Βάρκιζα δημιουργώντας καινούργιες αναμνήσεις... »

Ταπεινά Χαμομηλάκια

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα