Πόρτα στον Τσίπρα από Φώφη – Σταύρο

Την ώρα που τα σενάρια για Οικουμενική Κυβέρνηση ξαναζεσταίνονται, μετά μάλιστα και τη μείωση του αριθμού των βουλευτών που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν σκοπεύουν να προσφέρουν εκ νέου χείρα βοηθείας στον Αλέξη Τσίπρα, όπως έπραξαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο.

Κάτι

τέτοιο άλλωστε φαίνεται ότι στοίχισε εκλογικά και στα δυο κόμματα που επιθυμούν πλέον σφόδρα να δουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πάνο Καμμένο να χρεώνονται αποκλειστικά το πολιτικό κόστος εφαρμογής του μνημονίου. Δεν ήταν μόνο η απώλεια των δυο βουλευτών που έβαλε ξανά την κουβέντα στο προσκήνιο. Βοήθησε και η αποστροφή κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας που μιλώντας στο MEGA εξηγούσαν ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει στην ομαλότητα χωρίς κανένα σενάριο εκλογών.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της Παρασκευής, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Προκόπη Παυλόπουλο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβερνητική πλειοψηφία με τα επόμενα νομοσχέδια – αυτά του ασφαλιστικού αλλά και της φορολογίας των αγροτών. Μετά και τις διαρροές της Προεδρίας, στο Ποτάμι απάντησαν ότι εάν η κυβέρνηση ψάχνει για δεκανίκι για συνέχιση της καταστροφικής της πολιτικής το Ποτάμι δεν διατίθεται να την προσφέρει. Στην ίδια γραμμή και η Φώφη Γεννηματά, που αποκλείει κάθε συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ευρωπαϊκά μέτωπα ή μέτωπα της σοσιαλδημοκρατίας που μπορεί να περιλαμβάνουν και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει στους συνομιλητές της ότι δεν μπορεί η ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας να βαραίνει πάντα το ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει ότι κανείς δεν πρέπει να υπολογίζει στη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ. Υψηλόβαθμα στελέχη των δυο κομμάτων έλεγαν πάντως στο koolnews ότι απώτερος στόχος του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που παρουσιαστεί η ανάγκη, είναι να χρησιμοποιήσει το πιθανό πολιτικό μαξιλάρι που θα μπορούσε να του προσφέρει ο Βασίλης Λεβέντης με την Ένωση Κεντρώων και όχι να ζητήσει κυβερνητική βοήθεια από το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι.

Και θεωρούν ότι αυτό το σενάριο θα είναι προτιμητέο για τον Αλέξη Τσίπρα, που ούτως ή άλλως έχει αποδείξει ότι προτιμά κυβερνητικούς εταίρους κόμματα σαν τους ΑΝΕΛ, κόμματα δηλαδή που έχουν ισχυρή αρχηγοκεντρική δομή, χωρίς ιεραρχίες και κομματικές φράξιες. Ένα τέτοιο σενάριο βολεύει και τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που χρειάζονται χρόνο για να ανασυγκροτηθούν, την ώρα που είναι πολλά τα στελέχη στο χώρο που ζητούν γρηγορότερα βήματα για τη μετεξέλιξη του χώρου, με τη δημιουργία νέου φορέα που θα μπορούσε να ενσωματώσει όλα τα κόμματα και τις κινήσεις του Κέντρου.

The post Πόρτα στον Τσίπρα από Φώφη – Σταύρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα