Πονοκέφαλος στο Μαξίμου για τον φόρο ακινήτων – Ποιοι βουλευτές είναι τα «μαύρα πρόβατα»

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει της ψηφοφορίας για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τη νέα ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς λόγω και της έντονης κριτικής που ασκείται στο οικονομικό επιτελείο από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, έντονα δυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στον νέο φόρο,

μιας και θεωρεί πως πλήττεται έντονα η μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ΝΔ. Μάλιστα, έμπειροι παρατηρητές εκτιμούν πως ο κ. Πολύδωρας έδωσε μήνυμα με την απουσία του στην ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Επιπρόσθετα, χθες άνοιξε πυρ κατά της κυβέρνησης και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή και θεωρείται ως εκφραστής της καραμανλικής πτέρυγας στο Κοινοβούλιο. Μιλώντας χθες στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ποινικοποιείται η αδυναμία καταβολής οφειλών. Δεν μπορεί να θεωρείται εγκληματίας κάποιος επειδή είναι φτωχός και δεν έχει να πληρώσει - πολλές φορές μάλιστα, διότι το ίδιο το κράτος του οφείλει - και να καταλήγει να έχει πλημμέλημα με τουλάχιστον τρία χρόνια φυλακή γιατί δεν μπορεί να πληρώσει».

«Με τη φυλακή, ποιον θα σωφρονίσετε; Το πολύ-πολύ να τον αναγκάσετε να πηδήξει από κανένα μπαλκόνι» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ προκαλώντας έκπληξη στους συναδέλφους του αλλά και ανησυχία στο Μαξίμου. Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και στο ΠΑ.ΣΟΚ. Βουλευτές, όπως οι κ.κ. Γιάννης Κουτσούκος και Νίκος Σηφουνάκης ζητούν και άλλες επί μέρους βελτιώσεις σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Τα ζητήματα αυτά είναι γνωστά στους επιτελείς της κυβέρνησης, οι οποίοι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα επιδοθούν σε εντατικό «μασάζ» στους διαφωνούντες βουλευτές, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω τριγμών στον κυβερνητικό συνασπισμό. Επισήμως από το Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η γραμμή πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απώλειες και πως όλοι οι βουλευτές «θα πράξουν με υπευθυνότητα».

Θα επιδοθούν όμως σε αγώνα δρόμου για να επιβεβαιώσουν αυτό τον ισχυρισμό, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε κάποιες ρυθμίσεις είτε από το Υπουργείο Οικονομικών είτε από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα