Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση η αιθαλομίχλη – Δυσβάσταχτο το κόστος για τη ΔΕΗ

Ο «κούκος αηδόνι» φαίνεται πως κόστισε στην κυβέρνηση τα μέτρα του Κοινωνικού Τιμολογίου και των επανασυνδέσεων ρεύματος.

Σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιείται από το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας και του ΥΠΕΚΑ θα εξεταστεί η κάλυψη των υπέρογκων δαπανών. Στη σύσκεψη των κ.κ. Στουρνάρα και Μανιάτη μετέχουν

-μεταξύ άλλων- και οι κ.Χρήστος Σταϊκούρας, Γιώργος Μαυραγάνης, Χάρης Θεοχάρης, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός. Βασικό θέμα που απασχολεί είναι η εξέταση της πορείας εφαρμογής των μέτρων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, για τις ανάγκες θέρμανσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν την ανάγκη για να υπάρξει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων της αιθαλομίχλης λόγω της εκτεταμένης χρήσεως καυσόξυλων, αλλά και των θανάτων από μαγκάλια σε περιπτώσεις όπου νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για το σκοπό αυτό, όμως, η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει και το κόστος από την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα