Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης – Η δράση του τρομοκράτη

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης, ο φερόμενος ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα; Τι συλλήψεις έχει στο βιογραφικό του και ποια η γυναίκα-τρομοκράτης του;

Αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα φέρεται ο Νίκος Μαζιώτης που παραπέμπεται στον εισαγγελέα ως «διευθύνων της οργάνωσης». Ο Νίκος Μαζιώτης είναι 39 ετών, στο βιογραφικό του έχει συλλήψεις για επεισόδια και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ στρατιωτική θητεία δεν υπηρέτησε

ως αρνητής στρατεύσεως. Αίσθηση κάνει η πληροφορία για επαφές Μαζιώτη με γιο πολιτικού.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε αναλάβει την ευθύνη για την βόμβα στο υπουργείο εσωτερικών τον Δεκέμβρη του 1997 και ανήκε στην οργάνωση «Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων». Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη τότε στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με βάση αποτύπωμα που βρέθηκε συνέλαβε τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Καματερό εκρηκτικές ύλες και όπλα.

Στην απολογία του το 1997 ο Νίκος Μαζιώτης έλεγε: «η διαφορά της δικατορίας με την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι οτι η μεν στρατιωτική δικτατορία επιβάλλεται κυριως με την ωμή βια, η δε δημοκρατία -σε εισαγωγικά- επιβάλλεται περισσότερο με το διανοητικό έλεγχο των πολιτών με όπλο τα ΜΜΕ, με την εξαπάτηση». Πρωτοδίκως ο Νίκος Μαζιώτης καταδικάσθηκε από ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 15 ετών, καθώς του αναγνωρίσθηκαν μη ταπεινά αίτια. Στο εφετείο, η ποινή του μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, λόγω του απρόσφορου της έκρηξης. Εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Μαζιώτης σχετίζεται με την Παναγιώτα Ρούπα, έτερη συλληφθείσα του ΕΑ. Η Παναγιώτα Ρούπα, είναι 41 ετών και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Είχε συλληφθεί και αυτή πριν από 10 χρόνια, όμως δεν είχαν προκύψει στοιχεία εις βάρος της και είχε αφεθεί ελεύθερη. Ενδιαφέρον έχει η ταυτοποίηση της Παναγιώτας Ρούπα με τη μυστηριώδη γυναίκα-τρομοκράτη του ΕΑ.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Κωνσταντίνος Γουρνάς είχαν συλληφθεί στο Πολυτεχνείο και ανήκουν στον χώρο των αναρχικών. Τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι: συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών από κοινού, κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού, έκρηξη και απόπειρα έκρηξης. Στον εισαγγελέα κάποιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ κάποιο άλλοι δήλωσαν «δεν έχω τίποτα να πω».

Keywords
Τυχαία Θέματα