Ποιος αναλυτής είπε «μαριονέτα των ΗΠΑ» τον Παπανδρέου

Σκληρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα των Αμερικανών» εξαπέλυσε ο γνωστός οικονομικός αναλυτής Ντιρκ Μιούλερ.

Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Μιούλερ τόνισε πως ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της Ελλάδας και να την

εξαναγκάσει να παραχωρήσει αντί πινακίου φακής σε πολυεθνικές εταιρίες την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου. Παράλληλα συμπλήρωσε πως ο Παπανδρέου είναι εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ, οι επιθέσεις εναντίον της χώρας εξελίσσονται συντονισμένα και στοχευμένα από το 2008, ενώ εξέφρασε την άποψη πως όλα αυτά είναι μέρος του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται με στόχο οικονομική κυριαρχία πάνω στον πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο οικονομολόγος υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, δεν ήθελε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης των χωρών του Νότου της Ευρώπης, φοβούμενος έτσι την αύξηση της επιρροής των ΗΠΑ στην Γηραιά Ήπειρο. Τελικά, όπως είπε, επικράτησε η άποψη συγκεκριμένων οικονομικών συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ, για τους οποίους ο Μιούλερ αποκαλύπτει ότι είναι σύμβουλοι της Goldman Sachs.

O Γερμανός ειδικός θεωρεί ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς επισημαίνει ότι στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στην Ευρώπη. Τις απόψεις του για τον «οικονομικό πόλεμο» και τις επιλογές της Ελλάδας, ο οικονομολόγος τις καταθέτει στο νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα