Ποιοι πάνε στη Βουλή;

Οι διεργασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεχίζονται και όπως όλα δείχνουν σήμερα (Πέμπτη) μεσημέρι θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ολιγομελές σχήμα με περίπου 16 υπουργεία και όχι περισσότερους από 20 υφυπουργούς θέλει να σχηματίσει ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνεχίζει τις διεργασίες για τη δημιουργία της κυβέρνησης. Σίγουρος είναι ο Βασίλης Ράπανος, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας

της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο κ. Ράπανος συμμετείχε στην σύσκεψη για την προετοιμασία της εκπροσώπησης της χώρας στο Eurogroup από τον υπηρεσιακό υπουργό κ. Γεώργιο Ζανιά μαζί με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Πάντως για τυπικούς λόγους αποφασίστηκε να μην πάει και εκείνος την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ζανιάς είναι πιθανό να παραμείνει στο οικονομικό επιτελείο με την θέση του αναπληρωτή ενώ για θέση του υφυπουργού πιθανότερος είναι ο κ. Χρήστος Σταικούρας.

Από εκεί και πέρα:
- Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα είναι υποψήφιο για το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ παίζει και αυτό του Χατζηδάκη.

- Ο Χατζηφάκης ακούγεται πάρα πολύ και για το υπουργείο Υποδομών, με εναλλακτική λύση να είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

- Όπως όλα δείχνουν ο Ναπολέων Μαραβέγιας, που είναι και πρόταση του ΠΑΣΟΚ, θα παραμείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

- Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κουβέλης θέλει να παραμείνει ο Τσάλτας, ενώ ακούγεται το όνομα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

- Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου.

- Ο Αντώνης Μανιτάκης είναι υποψήφιος για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ για το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι υποψήφιος ο Κώστας Τζαβάρας.

- Θα επανασυσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας, με βασικό υποψήφιο να αναλάβει τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

- Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση (ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ) και του Στυλιανίδη.

- Για το υπουργείο Εξωτερικών οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι τα φαβορί. Ενώ το όνομα του Αβραμόπουλου ακούγεται έντονα και για το υπουργείο Αμύνης.

-  Για το υπουργείο Παιδείας που θα ενοποιηθεί με το Πολιτισμού είναι φαβορί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

- Τέλος για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα