Ποιοι και γιατί αμφισβητούν την αρχηγία του Πάνου Καμμένου

Σοβαρή εσωκομματική κόντρα ξέσπασε στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά την αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος από ορισμένους βουλευτές. Ο Πάνος Καμμένος ωστόσο βλέπει την πλειοψηφία των στελεχών και βουλευτών του να τον στηρίζουν, ωστόσο ανακοίνωσε την διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος τον προσεχή Απρίλιο.

Η αρχή έγινε μετά την καθαίρεση από γραμματέα του κόμματους του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου. Η κίνηση αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στο κόμμα, ενώ ορισμένα στελέχη βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την ενόχλησή

τους στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση είναι οριακή, ενώ εκτός από τον κ. Μαρκόπουλο, ενοχλημένος από τη λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο που κινούνται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εμφανίζεται και ο εκπρόσωπος τύπου κ. Χρήστος Ζώης.

Το παρασκήνιο της κρίσης

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε μπροστά στις κάμερες για το επερχόμενο συνέδριο, τις προσυνεδριακές διαδικασίες  και την εγγραφή των μελών (εγγραφή έως τέλος Ιανουαρίου, προσυνεδριακές σε όλες τις περιφέρειες, συνέδριο τέλος Απριλίου).

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μαρκόπουλος, ζήτησε να αποφασίζουν τα όργανα μετά από συζήτηση, την γραμμή του κόμματος. Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του σχετικά με δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρόεδρο του κόμματος να προτείνει το δολάριο ως λύση για την κρίση στην Ελλάδα. Ρώτησε επίσης τον Πάνο Καμμένο για το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών για να προκηρυχθούν εκλογές την ώρα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ενάντια σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο κ. Ζώης, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα  και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ζητώντας ξεκαθάρισμα ταυτότητας και κατεύθυνσης. Σε αυτό το σημείο σύμφωνα με το tovima.gr, ο κ. Καμμένος σηκώθηκε όρθιος και αντί απάντησης απέδρασε φεύγοντας από την αίθουσα και δηλώνοντας ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση» προς έκπληξη όλων των παρόντων. Μια ώρα μετά, υπό την πίεση που υπήρχε και θέλοντας ο κ. Καμμένος να απαντήσει ουσιαστικά στον κ. Μαρκόπουλο, επιχείρησε να αλλάξει το κλίμα, ζητώντας να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος – θέλοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Μαρκόπουλο του ζήτησε, ως γραμματέας της Κ.Ο. να ανακοινώσει τη σύγκλησή της. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε λέγοντας «προσέβαλλες τα κορυφαία σου στελέχη αποχωρώντας από την συνεδρίαση, είναι λάθος η νέα σύγκλιση, με αυτό το κλίμα δεν συμφωνώ».

Ο Πάνος Καμμένος «απάντησε» με έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη συνεδρίαση, ωστόσο, παρέστη μικρός αριθμός βουλευτών, αλλά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα για να αποδοκιμαστούν οι δηλώσεις των αμφισβητιών, αναφέρεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Γνωστοποιείται επίσης  ότι «λόγω αρνήσ

Keywords
Τυχαία Θέματα