Πλωτό νησί στο μέγεθος του Τέξας απειλεί να «καταπιεί» τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ [εικόνα]

Ένα πλωτό νησί στο μέγεθος του Τέξας, το οποίο είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης σκουπιδιών κατευθύνεται προς τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο «νησί» δημιουργήθηκε όταν έγινε σεισμός στην Ιαπωνία που είχε σαν αποτέλεσμα το τσουνάμι και επιπλέει στη θάλασσα

από το 2011.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το νησί είναι αποτέλεσμα του καταστροφικού τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011.

Αυτή τη στιγμή πλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό και σύμφωνα με νέα πορίσματα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ( NOAA) των ΗΠΑ, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, το τεράστιο νησί βρίσκεται αυτή την ώρα βορειοανατολικά από τα νησιά της Χαβάης και κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ.

Το πλωτό νησί είναι φτιαγμένο από πέντε εκατομμύρια τόνους συντριμμιών – κατά κύριο λόγο ερείπια σπιτιών, σκαφών και άλλων κτισμάτων και αντικειμένων που παρέσυρε το τσουνάμι στην Ιαπωνία – και διασχίζει τον ωκεανό από την ημέρα που έγινε το τσουνάμι. Από το σύνολο των σκουπιδιών, περίπου ένα εκατομμύριο τόνοι από συντρίμμια συνεχίζουν να κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ, με το 70% των συντριμμιών να έχουν βυθιστεί κοντά στην ιαπωνική ακτή.

Ήδη τα πρώτα συντρίμμια έχουν βρεθεί στις ακτές της Καλιφόρνια και οι επιστήμονες ανησυχούν για τον όγκο των σκουπιδιών που μπορεί να φτάσει στις ΗΠΑ όπως επίσης και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμα περισσότερα τα οποία δεν έχουν βρεθεί.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα