Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου skateboard Τζέι Άνταμς

Σε ηλικία 53 ετών πέθανε, στις 14 Αυγούστου από καρδιακή προσβολή ένας θρύλος του παγκόσμιου κινήματος των σκέιτερς, ο αμερικανός Τζέι Άνταμς, ιδρυτικό μέλος της ομάδας skateboarding Z-Boys.

Ο Τζέι Άνταμς γεννήθηκε το 1961 στην περιοχή Βενετία της Καλιφόρνια στη συνοικία Dogtown. Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τον πατριό του και ξεκίνησε να κάνει πατινάζ και σερφ στην ηλικία των 4 ετών.

Ο πατριός του εργαζόταν σε κατάστημα για σέρφερς και ο Άνταμς μυήθηκε στην τέχνη του σκέιτ από όλους τους σημαντικούς πελάτες του μαγαζιού.

Αυτός όμως που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή από όλους στον Άνταμς ήταν ο Λάρι Μπέρτλεμαν, ένας επαγγελματίας surfer ο οποίος ήταν γνωστός για το ότι επάνω στη σανίδα έσερνε τα χέρια του κατά μήκος των κυμάτων, όπως ο ίδιος τους οδήγησε.

Το 1974, σε ηλικία 13 ετών, ο Άνταμς εντάχθηκε στην ομάδα Zephyr. Ήταν το νεότερο και πιο ταλαντούχο μέλος της ομάδας. Οι Z-Boys έγιναν ομάδα skate όταν άκουσαν για τα Bahne-Cadillac Del Mar Nationals το 1975. Ο Τζέι Άνταμς έλαβε μέρος στο διαγωνισμό που έγινε στο Del Mar της Καλιφόρνια, λαμβάνοντας την 3η θέση στο διαγωνισμό ελευθέρου στιλ για έφηβους.
Η εκρηκτική ενέργεια του και οι κινήσεις του με το χαμηλό κέντρο βάρους όμως γίνεται και στο σερφ χαρακτήρισαν όλο το στιλ των Z-Boys που ήταν σε πλήρη αντίθεση με το παραδοσιακό στιλ της εποχής, η οποία εξακολουθούσε να βασίζεται στα κόλπα που της δεκαετίας του 1960. Σ

Σύμφωνα με τις απόψεις μεγάλων αθλητών του σκέιτ ο Άνταμς δεν ήταν ίσως ο μεγαλύτερος σκέιτερ όλων των εποχών αλλά το αρχέτυπο του σύγχρονου σκέιτμπόρντινγκ.
Λίγο αργότερα η ομάδα Zephyr διασπάστηκε και ο πατριός του Άνταμς δημιούργησε νέα την EZ RYDER, η οποία άλλαξε το όνομά της σε Z-Flex έξι μήνες αργότερα.

Ο Άνταμς ήταν το πρόσωπο της μάρκας και αυτούς που έπαιρνς τις μεγαλύτερες χορηγίες.

Προβλήματα με το νόμο

Ο Άνταμς πέρασε και αρκτό καιρό στις φυλακές ενώ ήταν γνωστό και το πρόβλημα του με τα ναρκωτικά. Είχε κατηγορηθεί για φόνο και καταδικάστηκε για επίθεση το 1982 Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 , μετά τη δολοφονία του αδελφού του, και το θάνατο της μητέρας του, του πατέρα και της γιαγιάς όλων στην ίδια χρονιά, ο ίδιος άρχισε να παίρνει ηρωίνη.
Εξέτισε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων στη Χαβάη για ναρκωτικά και λίγο αφότου βγήκε συνελήφθη και πάλι. Το Νοέμβριο του 2006, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα σε Σέρινταν, Όρεγκον, μετά την υποκλοπή συνομιλίας του στην οποία ενεργούσε ως μεσάζοντας σε μια αγοραπωλησία κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Απελευθερώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2008.

Προσωπική ζωή

Πρώτη σύζυγος του Άνταμς ήταν Αλίσα, με την οποίο απέκτησαν μια κόρη, τη Βενετία. Έχει επίσης έναν γιο, επτά ετών, με την πρώην φίλη του Σαμάνθα Μπαλιόνι. Σε ηλικία 50 ετών παντρεύτηκε με την Τρέισι και τα τελευταία χρόνια έμενε στο Σαν Κλεμεντε της Καλιφόρνια, και είχε γίνει ενεργό μέλος σε μια τοπική εκκλησία, μιλώντας μάλιστα σε νεαρά παιδιά για τις λανθασμένες επιλογές που είχε κάνει στη ζωή του.

The post Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου skateboard Τζέι Άνταμς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα