Περισσότεροι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης φέτος – Όλες οι αλλαγές στα κριτήρια [λίστα]

Την ίδια στιγμή που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να αγγίξει απαγορευτικά για την εποχή και τον μέσο καταναλωτή επίπεδα, η κυβέρνηση με κίνηση «ματ» ανοίγει τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να δώσει το δικαίωμα για το επίδομα θέρμανσης σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαδικασίες,

ο καταναλωτής θα αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης και στη συνέχεια θα υποβάλλει την αίτησή του -μέσω Taxisnet - ώστε να συμπεριληφθεί. Στην περίπτωση που πληροί τις προϋποθέσεις, τότε πιστώνεται στο λογαριασμό του το ποσό.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπουργείο εξετάζει ακόμη να παίρνουν οι δικαιούχοι το επίδομα με τη μορφή προκαταβολής, πριν αγοράσουν πετρέλαιο το οποίο πραγματικά θα δώσει ανάσα στην αγορά. Κάτι τέτοιο φυσικά θα γίνει όταν βρουν το τρόπο να ελέγχουν το εαν θα αγορασθεί το πετρέλαιο τελικά.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται και μία άλλη πρόταση, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης με τη χαμηλή τιμή, χωρίς την προσαύξηση του φόρου και, στη συνέχεια, τη διαφορά να την εισπράττουν οι πρατηριούχοι, όμως ακόμη είναι σε αρχικό στάδιο. Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ διευρύνει τα κριτήρια του επιδόματος, αυξάνοντας το όριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας, το οποίο, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα 150.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Επιπλέον, αυξάνει τα εισοδηματικά όρια, που με την ισχύουσα νομοθεσία, βρίσκονται στα 25.000 ευρώ για τους άγαμους, στα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους, ενώ προβλέπεται προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι 4 κλιματικές ζώνες:

Ζώνη Α': Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμα, ΕυρυτανίαΖώνη Β': Ιωάννινα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, ΈβροςΖώνη Γ': Αττική (εκτός Κυθήρων και νησιών Αργοσαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Βοιωτία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, ΆρταΖώνη Δ': Ηράκλειο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, Κύθηρα και νησιά Αργοσαρωνικού

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter
Keywords
Τυχαία Θέματα