Πέρασε το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ – Εξαγγελίες για άμεσες προσλήψεις έκανε ο Καψής

Υπερψηφίσθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο τη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της αρχής ναι ψήφισαν 155, όχι 104 και 1 Βουλευτής δήλωσε παρών. Το ίδιο αποτέλεσμα υπήρξε και σε όλα τα άρθρα, εκτός από το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, το

οποίο καταψήφισε η Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ. Στο άρθρο 12 τα ναι ήταν 154, τα όχι 105 και 1 παρών. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να συμβάλλουν «στην προσπάθεια που ξεκινά», ακόμη κι αν καταψηφίσουν, το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Επανέλαβε ακόμη ότι η δέσμευση που έχει και προσωπικά αναλάβει για τους 2.000 εργαζόμενους, ισχύει.

Είπε επίσης ότι τη Δευτέρα βγαίνει και η σχετική προκήρυξη και σε πρώτη φάση θα προσληφθούν περίπου 580 άτομα, τα οποία θα δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται μέχρι να δουλέψει ο νέος φορέας. «Αφήστε επιτέλους τους εργαζόμενους. Μην θεωρείτε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαία ευκαιρίας. Πείστε τους επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους», σημείωσε απευθυνόμενος στα κόμματα ο κ. Καψής.

Παρομοίως και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να συμπράξουν μαζί».

Νωρίτερα, η συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή, χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντιπαράθεση που μεταξύ του κ. Καψή και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα