ΠΑΣΟΚ: Ο Σαμαράς αγνόησε την αντίθεσή μας στο «λουκέτο» της ΕΡΤ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως όντως συζητήθηκε το θέμα του λουκέτου στην ΕΡΤ από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τη συνάντηση των τριών εταίρων την προηγούμενη Κυριακή, εν τούτοις, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ

είπαν «όχι» στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Για αυτό άλλωστε, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη υπόψη των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και δεν φέρουν την υπογραφή τους.

«Η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Η Ιπποκράτους επιβεβαιώνει πως υπήρξε άτυπη συνάντηση, την περασμένη Κυριακή, των τριών αρχηγών στην οποία και ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού για το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση όλου του προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, το κλείσιμο της ΕΡΤ παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Όμως, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν αμέσως αρνητικά στο θέμα, ενώ η θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε στον Πρωθυπουργό και τη Δευτέρα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο.

Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνεται, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα