Παραλογισμός στο Ίδρυμα της Βουλής – Μηδέν ευρώ για έρευνες και βιβλία, 400.000 έξοδα διοίκησης

Μόνο απορία και παραλογισμό μπορεί να σου προκαλέσουν τα οικονομικά στοιχεία του απολογισμού του Ιδρύματος της Βουλής για το 2013 και των προϋπολογισθέντων δαπανών για το 2014 που ενέκριναν τα μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι το ίδρυμα ξόδεψε χρήματα για όλους τους άλλους λόγους εκτός από αυτούς για τους οποίους φτιάχτηκε. Όπως προκύπτει από τα λεφτά που είχαν προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, μελέτες και ιστορικές

εκθέσεις και σε δωρεές και ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών, τα μισά και πλέον δεν ξοδεύτηκαν εκεί, ενώ για μισθούς και έξοδα διοίκησης, όλα όσα είχαν προβλεφθεί σπαταλήθηκαν.

Ενδεικτικά, για εκδόσεις εκταμιεύτηκαν 135.550,98 ευρώ έναντι 347.000 ευρώ που προϋπολογίσθηκαν ενώ για μελέτες και έρευνες και για ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών το ιλιγγιώδες ποσό των 0 ευρώ! Από το Ίδρυμα σημείωναν ότι είχαν μεγάλο απόθεμα βιβλίων που το έδωσαν αντί να παραγγείλουν νέα.

Όσον αφορά τις αμοιβές προσωπικού διαμορφώθηκαν σε 436.001 ευρώ (προϋπολογίσθηκαν 480 χιλ. ευρώ) και τα έξοδα διοίκησης – διαχειριστικές δαπάνες σε 148.941 ευρώ (αντί 170 χιλ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί).

Σημειώνεται ότι πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο κ. Ε. Μεϊμαράκης και μέλη του ΔΣ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και οι κ.κ. Β. Πολύδωρας, Φ. Πετσάλνικος, Δ. Σιούφας, Αν. Ψαρούδα Μπενάκη και Απ. Κακλαμάνης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα