Παραλήρημα Τουρέ για την πρωτιά Ομπαμεγιάνγκ: «Ντροπή για την Αφρική»!

19:42 8/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Δεν μας είχε δώσει δείγματα ότι όταν θολώνει δεν ξέρει τι λέει… Φαίνεται όμως ότι η ανάδειξή του για τέσσερις σερί χρονιές σε καλύτερο Αφρικάνο ποδοσφαιριστή (πιθανότατα και το ηγεμονικό συμβόλαιο στη Μάντσεστερ Σίτι) είχαν ως αποτέλεσμα να συνδεθεί άρρηκτα με το… καλάμι ο Γιάγια Τουρέ.

Τόσο που δεν άντεξε την «ήττα» του από τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο σχετικό φετινό βραβείο, καταφεύγοντας σε ένα ολότελα αντι-συναδελφικό παραλήρημα, με εκφράσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν ο πρώην άσος του Ολυμπιακού

διατηρεί κάποια επαφή με την πραγματικότητα. Το βέβαιο είναι ότι από εδώ και πέρα θα διατηρεί στις συνειδήσεις μας μια εξαιρετική σχέση με τον όρο «bad loser».

Λίγες ώρες μετά την απόφαση που έχρισε κορυφαίο Αφρικάνο του 2015 τον Γκαμπονέζο επιθετικό της Ντόρτμουντ, ο 32χρονος Ιβοριανός μέσος εξέδωσε την εξής ακατανόητη και -άκρως δυσφημιστική για τον ίδιο- ανακοίνωση:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είναι λυπηρό να βλέπω την Αφρική να αντιδρά έτσι. Σε σημείο που να πιστεύεις ότι τα επιτεύγματα δεν έχουν καμία σημασία. Πιστεύω ότι αυτό ντροπιάζει την Αφρική, γιατί αυτή η αντίδραση δείχνει έλλειψη σεβασμού. Τι μπορώ να κάνω, όμως, για αυτό. Έχουμε την τάση να εκτιμούμε περισσότερο αυτά που γίνονται στο εξωτερικό, παρά εκείνα που συμβαίνουν στην ήπειρό μας. Είναι αξιοθρήνητο», αναφέρει και προσθέτει σε ακόμα πιο… αξιοθρήνητο ύφος.

«Θέλω να δώσω το παράδειγμα. Ο Μέσι κέρδισε όλα τα τρόπαια, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2014. Τι μπορείς να πεις; Είναι άδικο! Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν μπορείς να φροντίσεις πολύ την Αφρική, γιατί αυτή είναι η πρώτη που θα σε απογοητεύσει. Οταν γυρίσω στην Ευρώπη θα με ρωτήσουν πολλά πράγματα και θα είμαι ειλικρινής. Θα απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσουν...»

Κάποιος πρέπει να του πει ότι ο Μέσι δεν κέρδισε κανένα τρόπαιο το 2014, καθώς και ότι ο Ομπαμεγιάνγκ έχει πετύχει 24 γκολ σε 23 συμμετοχές φέτος με την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις…

The post Παραλήρημα Τουρέ για την πρωτιά Ομπαμεγιάνγκ: «Ντροπή για την Αφρική»! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα