Πανικός στην κυβέρνηση: Αγωνιά για τις προσφυγές επαγγελματιών και φοβάται ανάλογο «κάζο» με τους ένστολους

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστραφεί το ποσό των 50-100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koolnews το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέστειλε έγγραφο προς όλες τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με το αίτημα να απαντήσουν άμεσα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα τι γίνεται με τις προσφυγές διαφόρων κατηγοριών επαγγελματιών αλλά και απλών πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας.

Ο

λόγος; Προφανής. Μετά το «κάζο» με τους ένστολους στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν φόβους μήπως συμβεί κάτι ανάλογο με άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν προσφύγει νομικά για το ίδιο θέμα. Σε μια τέτοια περίπτωση λένε χαρακτηριστικά «θα αναγκαστούμε όλο το πρωτογενές πλεόνασμα που πετύχαμε να "φαγωθεί" σε επιστροφές».

Ασφαλιστική δικλείδα για την κυβέρνηση πάντως όσο και αν ακούγεται εν προκειμένω παράδοξο είναι πάλι το ίδιο το ΣτΕ το οποίο έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι η απόφασή του αφορά αποκλειστικά τους ένστολους και κανέναν άλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα