Παλικαρίσια νίκη, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-75

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντέξει την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός και με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη (20 πόντους) ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι, με τους «πράσινους» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες ήταν αυτό στο ΣΕΦ,

αλλά και με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία όπως η μία νίκη του Σφαιρόπουλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και η πρώτη φορά που ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έπαιξε με αντίπαλο τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τον Έλληνα προπονητή να ανοίγει τον λογαριασμό. Στα του αγώνα, το ντέρμπι κρίθηκε στο εκκωφαντικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο αλλά και στην διαχείριση της διαφορας σε διψήφιο αριθμό. Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά έκανε την τελική επίθεση και κατόρθωσε να μειώσει την διαφορά ακόμα και στους τρεις πόντους, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την... επανάληψη του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Στο ξεκίνημα του ματς ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να πιέσει στην πρώτη πάσα του Παναθηναϊκού, αλλά θέλησε να κάνει και τη θέση του πλέι μέικερ των πρωταθλητών Ελλάδας δύσκολη. Συν τοις άλλοις ενδιαφέρον είχε το μαρκάρισμα Διαμαντίδη – Σπανούλη, αλλά και το «ξεμπούκωμα» του αρχηγού του Ολυμπιακού καθώς στα ματς «αιωνίων» είχε μείνει στο 30%.

Στις πρώτες δύο περιόδους οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ καλάθι με καλάθι, πόντο με πόντο με τους γηπεδούχους στην ανάπαυλα να έχουν μια διαφορά της τάξη των δύο πόντων. Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, άλλωστε το συνηθίζει σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (Να θυμίσουμε το παιχνίδι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ).

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαχειριστεί την διαφορά που είχε, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει και να μειώσει ακόμα και στους τρεις πόντους την διαφορά του σκορ, δύο λεπτά πριν την λήξη, επαναφέροντας και πάλι το ενδιαφέρον στο ΣΕΦ. Στα 40 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του αγώνα ο Μαυροκεφαλίδης έχασε την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά στους δύο πόντους και ο Σπανούλης που αργότερα πήγε στις βολές ανέβασε την διαφορά στο +6 δίνοντας προβάδισμα ασφαλείας. Στα 24 δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Διαμαντίδης πήρε την μπάλα, γλίστρησε, οι διαιτητές τον έστειλαν στις βολές και μείωσε εκ νέου στο -4. Ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο εύστοχες βολές του Σπανούλη βρήκε τρίποντο με τον Σλότερ. Ο Πέτγουει ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές, ο Παναθηναϊκός πέταξε την επίθεση και ο Μάντζαρης διαμόρφωσε το τελικό 81 – 75.

The post Παλικαρίσια νίκη, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-75 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα