Παγκόσμια ημέρα κομπλιμέντου α λα ελληνικά

12:18 2/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Οι «παγκόσμιες ημέρες» είναι σαν... ξέρετε ποιες. Κάθε ημέρα του χρόνου έχει πλέον κι από μία. Έ, χθες ήταν η σειρά του «κομπλιμέντου». Μια χρυσή ευκαιρία για να πούμε (κάτι παραπάνω από) δυο καλά λόγια για τους συμπατριώτες μας αυτούς που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν πορτοφόλια με πόδια.

Με τον καλό λόγο στο στόμα (not) ο Γιάννης Τσαούσης

1. Σ’ αυτούς στη Λάρισα που χρέωναν 2 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι νερό

«Εδώ δεν είναι κυλικείο, θα πουλάμε όσο γουστάρουμε». Πολύ καλά τα είπατε

στον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, που σας ρώτησε. Αλίμονο αν ο έλληνας μικρο-επιχειρηματίας μπορεί να βγάζει 1.90 καθαρό κέρδος στο μπουκαλάκι του μισού λίτρου και δεν το κάνει. Δεν θα ήταν Έλληνας αν δεν σκεφτόταν έτσι. Θα ήταν άνθρωπος. Υ.Γ. Διαβάσαμε βέβαια και κάτι απαράδεκτα δημοσιεύματα που μιλούσαν για 4.5 ευρώ το μεγάλο μπουκάλι νερό, αλλά εννοείται ότι δεν τα πιστεύουμε. Οι ξένοι τα διακινούν αυτά τα ψεύδη, για να διαβάλλουν το αδαμάντινον του χαρακτήρα μας.

2. Σ’ αυτούς που χρέωναν 3 ευρώ για τη φόρτιση του κινητού

Λαρισαίοι! Ε, Λαρισαίοι, σας έπιασαν κορόιδα! Όσο εσείς μοιράζατε νερό με το αζημίωτο, κάποιοι πιο δαιμόνιοι από εσάς Έλληνες άνοιγαν τα μαγαζιά τους και έκαναν πολλαπλή μπίζνα χρεώνοντας τρία ευρώ για κάθε κινητό που φόρτιζαν. Αν υποθέσουμε ότι ένας μέσος επαγγελματικός χώρος μπορεί να έχει διαθέσιμες 8-10 πρίζες, αυτό σημαίνει ότι ανά δύο ώρες (που κάνει να φορτίσει πλήρως ένα κινητό) μπορούν να βγάζουν 24-30 ευρώ. Επί 12 φορές τη μέρα (δουλεύουμε 24ωρο κύριοι για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, τι είμαστε, τίποτα τεμπέληδες;) πάμε στα 288-360 ευρώ κέρδος τη μέρα, μείον 6-7 ευρώ το κόστος του ρεύματος. Μπίνγκο! Ο Έλληνας πρωτοπορεί και ανοίγει δρόμους ξανά.

3. Σ’ αυτούς που χρέωναν 5 ευρώ για τη χρήση της τουαλέτας

Ακόμα κι αν με τις προηγούμενες προσπάθειες δεν τα καταφέραμε, μ’ αυτήν είναι βέβαιο ότι σπάμε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία «θησαυρίζω πουλώντας αέρα πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά μου». Οι δαιμόνιοι συμπατριώτες μας που σκέφτηκαν και εφάρμοσαν την συγκεκριμένη ταρίφα αξίζουν όχι απλά κομπλιμέντο, αλλά standing ovation. Τόσο κοστίζει ένα κατούρημα και λίγο νερό στο πρόσωπο. Take it or leave it, suckers. Πάρτε κι ένα νεράκι με δύο ευρώ για να ξαναγεμίσει η φούσκα σας και να μας ξανάρθετε σύντομα.

4. Σ’ αυτόν που άφησε ψωμί ποτισμένο με χλωρίνη στα σκουπίδια

Συνέβη και αυτό, σύμφωνα με μαρτυρία που κατέγραψε ρεπόρτερ του Observer στην πλατεία Βικτωρίας. Ο αγαθός, ο φιλάνθρωπος, ο φιλεύσπλαχνος, ο πονόψυχος Έλληνας. Ο Έλληνας των ονείρων μας ζει κάπου εκεί κοντά. Ας βγει στο φως, να του σφίξουμε το χέρι. Ας τον βραβεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως παράδειγμα προς μίμηση. Και μετά ας φάει ξεροσφύρι ένα καρβέλι από το ψωμί του σε ζωντανή σύνδεση με τα βραδινά δελτία ειδήσεων, να κάνουμε κέφι.

5. Σε όλους τους υπόλοιπους που είναι «απέναντι»

Σ’ αυτούς που βρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους «να φύγετε, να πάτε αλλού». Που τους πουλάνε σκηνές με το αζημίωτο. Που θα ήθελαν να τους κλωτσήσουν πίσω στη θάλασσα, και θα το έκαναν χωρίς δισταγμό αν δεν τους έβλεπαν οι υπόλοιποι. Που καίνε στρατόπεδα και αποθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν οι εκδιωγμένοι να μένουν σε δρόμους και πάρκινγκ εθνικών οδών. Που τις έννοιες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του σεβασμού στο συνάνθρωπο τις έχουν ξεχάσει καιρό. Που δεν νιώθουν τι σημαίνει να βάζεις τα παιδιά σου στη θάλασσα επειδή η ξηρά δεν είναι ασφαλής: Ευχαριστούμε που υπάρχετε. Γιατί βλέποντάς σας συνειδητοποιούμε ότι αν ήμασταν (ή αν ποτέ γίνουμε) τόσο σάπιοι και ηθικά διάτρητοι όσο εσείς, το ελάχιστο που θα οφείλαμε στον εαυτό μας και την κοινωνία είναι να αυτοκτονήσουμε.

The post Παγκόσμια ημέρα κομπλιμέντου α λα ελληνικά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα