Παφ και… πεντακοσάρικο: Ψαλίδι 550 ευρώ στις βουλευτικές αποζημιώσεις εξαγγέλει ο Νίκος Βούτσης

Ψαλίδι κατά 10% στις βουλευτικές αποζημιώσεις σκοπεύει να επιβάλλει η Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.

Έτσι, η απώλεια για τους 300 του Κοινοβουλίου θα ανέλθει τουλάχιστον στα 550 ευρώ (μικτά) ανά μήνα, με τις ενδεχόμενες αλλαγές και στη φορολόγηση της αποζημίωσης και των συνολικών αποδοχών των βουλευτών να μεγαλώνουν τις απώλειες.

Οι αλλαγές θα ψηφιστούν με τον προϋπολογισμό της Βουλής,

ενώ, όπως είπε ο κ. Βούτσης, θα υπάρξει ειδική πρόνοια, προκειμένου αλληλοεξαρτώμενες αποζημιώσεις αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης με αυτές των βουλευτικών να μην συμπαρασυρθούν και μειωθούν.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τι θα συμβεί με τις βουλευτικές συντάξεις, οι οποίες επίσης είναι παρακολούθημα της βουλευτικής αποζημίωσης.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η ημερήσια αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 75 ευρώ. Μοναδική περίπτωση είναι να συναποφασιστεί η κατάργησή της, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής.

The post Παφ και… πεντακοσάρικο: Ψαλίδι 550 ευρώ στις βουλευτικές αποζημιώσεις εξαγγέλει ο Νίκος Βούτσης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα