Ούτε γιαούρτι να ήταν… – Το ΠΑΣΟΚ άγγιξε το 0% στους νέους της Α΄ Αθήνας

Απογοητευτικά τα ποσοστά που φέρνει το ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη με την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, να δείχνει την "ελεύθερη πτώση" του κάποτε ισχυρού και μεγάλου κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει καθηλωμένο καιρό τώρα στο 6,8% απογοητεύοντας όλο και περισσότερο τους πιστούς τους και κάνοντάς τους να χάσουν κάθε ελπίδα

για ανάκαμψη. Όμως τελικά υπάρχουν και χειρότερα...

Σε μέτρηση του Ιούλιου, στην Α’ Αθηνών το ΠΑΣΟΚ - σύμφωνα με την Κυριακάτικη Δημοκρατία - εμφανίζει μέχρι και… μηδενικά ποσοστά.

Για την ακρίβεια, στις ηλικίες 18-34 ετών - εκεί που κάποτε σάρωνε - τα ευρήματα της μέτρησης για το ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια κουκκίδα, αυτή που ήταν στα σχεδιαγράμματα των κομμάτων που δεν κατάφερναν ούτε καν να φθάσουν το όριο εισόδου στη Βουλή... Όσο και αν φαίνεται ψέμα, το ΠΑΣΟΚ είναι στο ποσοστό που δεν ανιχνεύεται άρα και δεν υπολογίζεται στην έρευνα.

Μπορεί στις νεότερες ηλικίες να παίρνει μηδέν, όμως δεν αλλάζει και πολύ η κατάσταση και στις μεγαλύτερες. Στα 35-44 παίρνει 1,8% ενώ στις ηλικίες 45-54 ετών παίρνει 1,6%. Στις ηλικίες 55-64 ετών συγκεντρώνει μόλις 2,9%. Και μόνο στους άνω των 65, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ποσοστό 10,9% - που μπορεί και αυτό να είναι χαμηλότερο από το πανελλαδικό ποσοστό των τελευταίων εκλογών - όμως η Χαριλάου Τρικούπη "κάνει τον σταυρό της" που υπάρχει και αυτό να ανεβάσει τον μέσο όρο.

Το ΠΑΣΟΚ τώρα στην Α’ Αθηνών συγκεντρώνει 3,6% ενώ το ποσοστό του το 2012 είχε 8,72%. Έτσι ένα χρόνο αργότερα έχει χάσει περίπου το 60% της δύναμής του.

Στην ίδια μέτρηση για την Α’ Αθηνών τον Ιούλιο η Ν.Δ. είχε όσον αφορά την πρόθεση ψήφου προβάδισμα 3,5 μονάδων, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,3% με 17,8%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή με 9,4%. Στο 3% περιορίζεται, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και η ΔΗΜ.ΑΡ., που στις τελευταίες εκλογές είχε πάρει στην περιφέρεια αυτή 7,37%.

Keywords
Τυχαία Θέματα