Όταν (και) ο Τσίπρας απηύδησε με Βαρουφάκη: Λυπάμαι για τις ανοησίες που έλεγε [βίντεο]

11:07 1/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Όλο αυτό τον καιρό που έχει περάσει από το δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ποτέ στους ισχυρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη περί επιθυμίας της κυβέρνησης να ηττηθεί το «όχι» στην κάλπη.

Το έκανε όμως στη συνέντευξη του στο «Star» και στον Ενικό το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και δεν… άντεξε μετά από ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου,

χαρακτηρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς ανόητο τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Λυπάμαι αλλά είναι απολύτως ανόητη η κριτική του κ. Βαρουφάκη» είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας όλα όσα είχε πει ο πρώην συνεργάτης του για την αλλαγή στάσης του μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Αν χάναμε το δημοψήφισμα είχα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραμείνω πρωθυπουργός» εξήγησε και πρόσθεσε: «Εκείνη την ημέρα που ο Βαρουφάκης έλεγε παρόμοιες ανοησίες, κάποιοι ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Μαξίμου την άλλη ημέρα. Ξεχάσαμε το κλίμα εκείνης της εποχής; Τι μύδρους εξαπέλυε η πλειοψηφία των ΜΜΕ;».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε με αυστηρό ύφος: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με σκληρή γλώσσα για πρώην συνεργάτη μου και τιμώ την πολιτική διαφωνία. Δέχομαι κριτική για τη διαπραγμάτευση, είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμά του να με επικρίνει για το αν έπρεπε να υπογράψω ή όχι τη συμφωνία. Αλλά δεν δέχομαι επί του ηθικού πεδίου κριτική και λάσπη».

Όταν ρωτήθηκε αν έκανε λάθος στην επιλογή του κ. Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταλήξει και εγώ θα είμαι σε θέση να πω. Παραδέχομαι ότι έγιναν λάθη δικά μου γιατί αυτά τα χρεώνεται ο πρωθυπουργός. Ήταν τόσο μόνη η Ελλάδα πέρυσι που ακόμη κι αν δεν υπήρχαν λάθος επιλογές οι αποφάσεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».

Δείτε την αναφορά του πρωθυπουργού από το 40:00 του βίντεο:

The post Όταν (και) ο Τσίπρας απηύδησε με Βαρουφάκη: Λυπάμαι για τις ανοησίες που έλεγε [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα