Ώρα για σινεμά! Τα φιλμ που κάνουν πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες [βίντεο]

Πολυβραβευμένες ταινίες και η ελληνική παραγωγή «Μαριονέτες» κάνουν απόψε την πρώτη τους επίσημη στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης με τους σινεφίλ να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην μεγάλη οθόνη.

45 Χρόνια

Η Σαρλότ Ράμπλινγκ και ο Τομ Κόρτνεϊ υποδύονται ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να γιορτάσει 45 χρόνια γάμου, όταν μια επιστολή ενημερώνει το σύζυγο ότι βρέθηκε στις ελβετικές Άλπεις το πτώμα της Κάτιας, του νεανικού του έρωτα. Ο Άντριου Χέι, μεταφέρει στην οθόνη ένα διήγημα του Ντέιβιντ Κονσταντάιν, παρατηρώντας

τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος σε μια μακρόχρονη σχέση.

Το Δικαστήριο

Ένας ηλικιωμένος τραγουδοποιός συλλαμβάνεται κατηγορούμενος ότι με ένα επαναστατικό του τραγούδι προκάλεσε την αυτοκτονία ενός εργάτη του αποχετευτικού δικτύου που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η υπόθεση εκδικάζεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου όπου κρίνονται οι ελπίδες και τα όνειρα απλών ανθρώπων. Παράλληλα με τη δράση στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί και την καθημερινότητα του δικαστή και των δικηγόρων έξω από αυτό.

Μαριονέτες

Ο Φίλιππος, είναι δημοσιογράφος που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια. Η άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του Στέργιου, ανατρέπει τη ζωή του ενώ ο ίδιος γίνεται ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου κατά περίεργο τρόπο πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα; Σύντομα ανακαλύπτει πως ο θάνατος του φίλου του συνδέεται με μια κοινή δημοσιογραφική τους έρευνα από το παρελθόν.

Θα βρει τη Νικολέτα, μια νεαρή ζωγράφο και κοπέλα του Στέργιου, που του δίνει νέα δεδομένα για την υπόθεση και μαζί αναζητούν τη λύση του μυστηρίου. Αντιμέτωποι με ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα φύγουν μακριά ή αν θα γίνουν Μαριονέτες στα χέρια ενός πανίσχυρου συστήματος. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Αλέξης Γεωργούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Άκης Σακελλαρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ναταλία Δραγούμη, Κλέλια Ρένεση, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Χρανιώτης, Γιώργος Κιμούλης.

Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών

Ο σύγχρονος κόσμος έχει πολλά μυστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το ότι μάγισσες ζουν ανάμεσά μας, μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο. Στρατιές κυνηγών μαγισσών πολεμούν τον αφύσικο αυτό εχθρό εδώ και αιώνες σε όλες τις γωνιές του κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο Κόλντερ, ένας γενναίος πολεμιστής που κατάφερε να εξοντώσει την παντοδύναμη Βασίλισσα των Μαγισσών και να αφανίσει τους ακολούθους της.

Τη στιγμή πριν το θάνατό της, η Βασίλισσα καταριέται τον Κόλντερ με αθανασία, χωρίζοντάς τον για πάντα από την πολυαγαπημένη γυναίκα και την κόρη του στη μετά θάνατον ζωή. Σήμερα, ο Κόλντερ είναι ο μόνος του είδους του που απομένει και έχει περάσει αιώνες κυνηγώντας μεμονωμένες μάγισσες.

Χωρίς Διέξοδο

Περιπετειώδες θρίλερ με τους Όουεν Ουίλσον και Πιρς Μπρόσναν. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

The post Ώρα για σινεμά! Τα φιλμ που κάνουν πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα