Οπαδός του Ερντογάν έδειρε τον Κιλιτσντάρογλου μέσα στη Βουλή [εικόνες & βίντεο]

20:59 8/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην τουρκική Βουλή όταν ένας άνδρας πλησίασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κλωτσάει με μανία.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με επικεφαλή τον Κιλιτσντάρογλου είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 8 Απριλίου. Ο αρχηγός του κόμματος εμφανίστηκε στην Βουλή και την ώρα που χαιρετούσε δύο βουλευτές του κόμματος

της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, από το πουθενά ξεπετάχτηκε ένας άνδρας που άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κλωτσά, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους άνδρες της φρουράς τον Κιλιτσντάρογλου να επιτίθενται στον δράστη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πτοήθηκε και λίγη ώρα μετά ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε ότι «η πίεση και η βία δεν θα μας φοβίσουν. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω για μία γροθιά».

Τελικά ο δράστης απομακρύνθηκε άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί το λιντσάρισμα του και σύμφωνα με την εφημερίδα Ράντικαλ ονομάζεται Ορχάν Οβέτ και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι μέλος της οργάνωσης Αλπερέν, η οποία είναι παρακλάδι του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας (BBP). Αρχικά πάντως είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι είναι υποστηρικτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP). Το προφίλ που έχει ο δράστης στο Facebook έχει δεκάδες αναρτήσεις και σχόλια για τον Τούρκο, πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο δράστης κατέθεσε στην ασφάλεια ότι του επιτράπηκε η είσοδος στη Βουλή από την ασφάλεια του κτηρίου, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Είχα βάλει στο νου μου να ρίξω γροθιά στον Κιλιντσάρογλου. Περίμενα να τον δω να μπαίνει και του έριξα μπουνιά με την πρώτη ευκαιρία», δήλωσε ο Ορχάν Οβέτ.

Λίγη ώρα από το ατυχές περιστατικό, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε πως θα τηλεφωνήσει στον Κιλιντσάρογλου για να του ευχηθεί περαστικά.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα